Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neplaćene obveze

U mjesec dana još milijardu nepodmirenih kuna više

radnici
arhiva VL
27.09.2010.
u 14:58

Neplaćene obveze pravnih osoba u srpnju su iznosile 31,3 milijarde kuna. U odnosu na prošlu godinu veće su 37 posto.

Nepodmirene obveze pravnih osoba i obrtnika dosegnule su u srpnju, prema podacima Fine, 31,3 milijarde kuna, s mjesečnim rastom od milijardu kuna. Povećanje je u odnosu na isto razdoblje lani još dramatičnije; ove je godine neplaćeno 8,4 milijardi kuna, odnosno 37 posto više dugovanja, nego lanjskog srpnja. Nesolventno je više od 30 tisuća pravnih osoba koje zapošljavaju 42.909 zaposlenih, a njihova su ukupna dugovanja 25,5 milijardi kuna. Gotovo 40 tisuća obrtnika, sa 25.867 zaposlenih, nije platilo 5,7 milijardi kuna duga.

 

Ključne riječi

Komentara 4

VE
Velikogoričan56
15:46 27.09.2010.

Cekajte malo, ako su radnici napravili posao, predali robu, zasto onda nije placeno? To nije pitanje za statistiku nego za vladu i poreznu upravu, koja bi trebala znati tok novca. Netko ocito krade, tko???

UK
Ugo Kajvez
15:10 27.09.2010.

Ovakvo stanje u državnim financijama vjerojatno označava početak kraja, ..... iliti kraha ...... too bad so sad .....

BR
brle
00:04 28.09.2010.

nikad jos nisam cuo u pedeset i kusur godina, da negdje u svijetu drzava uzima PDV od svojih podanika odmah po ispostavljanju racuna, a da taj podanik onda godinama ceka naplatu tog istog racuna! mozda i postoji,ali to su ondada banane iste kao i ova nasa. lopovi koji vode drzavu bi se itekako pobrinuli za te naplate da se njima ne placa sve do tada dok i oni (podanici) ne naplate svoj posao. ovako se vrtimo u jednom tragikomicnom scenariju i covjeku se bljuje kad gleda tu lopovsku vrhusku na slikama.....suker, jaca, milinovic, mlanovic,kalmeta, cacic, seks, linic, dropulic i ostali....svi su kao blizanci udruzeni u lopovske pothvate. udruzuju nas u nesto, radruzuju nas iz svega, uvode nas u maglu i da sami ne znaju krajnji ishod (cini se da je to najtragicnije), a da nas ne pitaju sto mi zapravo zelimo sa sobom, a posebno s njima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije