Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U jednom proizvodu pronađena povećana količina pesticida: Povlači se s tržišta

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla
18. veljače 2021. u 12:51 2 komentara 9925 prikaza
Foto: Pixabay

Zbog povećane količine pesticida etilen oksida u sjemenkama sezama korištenih u proizvodnji gotovog proizvoda s tržišta se povlače Grissini sezam la mole 125g, (Sfortini Sesamo) izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo poljoprivrede.

Petrinja: Milanović se sastao s predstavnicima Stožera za otklanjanje posljedica potresa prva godina mandata Milanović se riješio parne postaje i faksa, kupio kosilicu i TV, uštedio na struji i vodi

Opoziva se proizvod lot brojeva: LOT L200925, najbolje upotrijebiti do 25/09/2021 i L200926 najbolje upotrijebiti do 26/09/2021, navode u priopćenju.

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla te s direktivom i uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Proizvođač Grissini sezam la mole 125g je La Mole – F.lli Milan srl, Strada Leini 16, Casella Torinesse Italija, a proizvod na tržište RH stavljaju Plodine d.d., Ružićeva 29, Rijeka.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • Avatar Cukor
    Cukor:

    Ovi se ponavljaju kao sračka mog djeda.

  • hižica:

    Ovo je stara vijest i ako ponavljate stare vijesti u svrhu stvaranja panike i senzacionalizma to je kažnjivo . Vijest je stara minimalno mjesec dana.