Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka se zahuktava

Twitter – Musk 1:0. Milijarder želi odgodu, ali suđenje počinje već u listopadu

Društvena mreža Twitter
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
21.07.2022.
u 18:15

Twitter je tužio Elona Muska nakon što je ovaj odustao od kupnje platforme za 44 milijarde dolara

Twitter je tužio Elona Muska nakon što je ovaj odustao od kupnje društvenomrežne platforme za 44 milijarde dolara, a onda i uspio ishoditi da suđenje počne što prije. Točnije, već u listopadu. To će suđenje trajati pet dana, javljaju američki mediji, i, naravno, nije u skladu s Muskovim željama. Njegov je odvjetnik nastojao ishoditi da se suđenje ne dogodi prije sljedeće godine.

Sutkinja Kathleen McCormick u državi Delaware odlučila je kako je potrebno stvar okončati što je moguće brže na saslušanju održanom u utorak preko platforme Zoom.

– Odugovlačenje realno prijeti štetom prodavateljima i samom Twitteru. Što se više oteže, to je rizik već, zaključila je sutkinja McCormick. Razlog zbog kojeg je Musk otkazao kupnju platforme, na kojoj je najaktivniji i najpraćeniji korisnik, jest taj što uprava Twittera nije pružala točan podatak o broju lažnih profila s kojih se generira puno lažnih tvitova.

Photo: BRENDAN MCDERMID/REUTERS
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

No, Twitter ga sada tuži navodeći kako tu činjenicu koristi da bi se izvukao iz dogovora koji mu financijski više ne odgovara. Ovo zakazivanje ročišta već u listopadu prva je pobjeda za Twitter.

– Nesigurnost izazvana Muskovom prijetnjom da će se povući iz dogovora nanosi štetu Twitteru svakoga sata svakoga dana, rekao je Bill Savitt koji je vodeći u Twitterovoj ekipi odvjetnika i pravnih stručnjaka. Muskovi su se odvjetnici, pak, branili kako im je potrebno više vremena kako bi procijenili opravdanost Muskovih sumnji u broj lažnih profila, odnosno botova.

Po Andrewu Rossmanu, Muskovu odvjetniku, potrebni su mjeseci kako bi se analizirali Twitterovi podaci i savjetovali se stručnjaci te da je Twitter već potrošio previše vremena na odugovlačenje oko objave traženog podatka.

– Muljanje koje je dobio od kompanije bilo je i više nego alarmirajuće, rekao je Rossman. Savitt još tvrdi kako Musk odgodu suđenja traži kako bi prošao rok od banaka za kredit od 13 milijardi dolara koje je Musk dogovorio za kupnju Twittera, a to je travanj 2023. godine. Twitter navodi kako je oduvijek poznato kako je 5 posto njihovih profila lažno, no Musk smatra kako je broj daleko veći.

VIDEO: Grijanje je sve skuplje: Niijemci će ugasiti radijatore i ići pod deku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije