Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada ACG Lukapsu u Dubaiu

Treću godinu zaredom investicija iz RH proglašen najboljom u istočnoj Europi

marko fresl
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
12.04.2016.
u 12:01

ACG Lukaps tako je nastavio niz uspješnih hrvatskih investicijskih priča koje osvajaju priznanja na međunarodnim tržištima i izuzetno jakoj konkurenciji zemalja, s kojima se Republika Hrvatska svakodnevno natječe u privlačenju novih investicija.

ACG LUKAPS, indijska grupacija koja ima investiciju u Ludbregu  osvojila je nagradu za najbolji investicijski projekt u istočnoj Europi, priopćeno je iz Agencije. Osvajanjem ove nagrade Republika Hrvatska i Agencija za investicije i konkurentnost  po treći su puta uzastopno osvojili ovu prestižnu nagradu, koja se svake godine održava u sklopu jedne od najvećih svjetskih investicijskih konferencija Annual Investment Meeting, a koja se pod visokim pokroviteljstvom H.H. Sheikha Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma, premijera i potpredsjednika Ujedinjenih arapskih emirata te vladara Dubai-a održava do srijede u Dubai-u. 

ACG Lukaps tako je nastavio niz uspješnih hrvatskih investicijskih priča koje osvajaju priznanja na međunarodnim tržištima i izuzetno jakoj konkurenciji  zemalja, s kojima se Republika Hrvatska svakodnevno natječe u privlačenju novih investicija. To su zemlje poput Češke, Slovačke, Poljske, Srbije, Turske i sl.   2014. godine tu je nagradu osvojila Pliva, a 2015. godine investicijski projekt Međunarodne zračne luke Zagreb.

ACG Lukaps značajan je proizvođač tvrdih želatinskih kapsula u ovome dijelu Europe. U sastavu je multinacionalne kompanije ACG Worldwide čije je sjedište u Indiji i koja je jedan od najvećih svjetskih proizvođača kapsula za potrebe farmaceutske industrije u sedamdesetak zemalja svijeta. Procijenjena vrijednost kompanije iznosi oko 400 milijuna dolara.

U Hrvatskoj je tvrtka prisutna od 2007. godine, zapošljava 224 djelatnika te gotovo cjelokupna proizvodnja završava u izvozu. Projekt izgradnje tvornice za proizvodnju kapsula za farmaceutsku industriju u Ludbregu, investicija je vrijedna 36 milijuna dolara.

- Izuzetno nam je drago da su naša ulaganja u RH međunarodno prepoznata i to od strane nezavisnih stručnjaka. Ovo je prije svega značajno priznanje za Hrvatsku kojim se potvrđuje činjenica da je atraktivna lokacija za investiranje. Posebno smo zahvalni Agenciji za investicije i konkurentnost na nominaciji, ali i Vladi Republike Hrvatske te cijelom našem ACG Lukaps timu na realizaciji naše investicije. Toliko je talenta i mogućnosti dostupno u Vašoj prelijepoj zemlji koje možete ponuditi potencijalnim investitorima - rekao je predsjednik uprave ACG  Worldwide Group Ajit Singh.

– Treći put za redom osvojiti nagradu za najbolji investicijski projekt u ovako teškoj kategoriji, izuzetan je uspjeh, ne samo za ACG Lukaps ili Agenciju za investicije i konkurentnost, već ponajviše za Republiku Hrvatsku, koja ovakvim priznanjima potvrđuje činjenicu da postajemo atraktivna destinacija za investiranje. I ove smo godine iza sebe ostavili niz zemalja s kojima se svakodnevno natječemo za nove investitore, i zbog toga je ova nagrada još vrjednija. Hrvatska je u posljednjih nekoliko godina uložila znatne napore u smislu unaprjeđenja investicijskog okruženja, što su u konačnici prepoznali i investitori, a nagrade poput ove samo potvrđuju da smo na pravom putu – rekao je Damir Novinić, ravnatelj Agencije.

>> I države treba brendirati kao i proizvode

Komentara 1

Avatar mama mia
mama mia
14:49 12.04.2016.

Gdje ste Hadezovci i Mostovci i ostali iz domoljubne organizacije kaj velite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije