Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tele2 ostvario rast prihoda od 14,5 posto u prvom tromjesečju 2018.

Na razini Grupe Tele2 je u prvom tromjesečju ostvario ukupni prihod u iznosu 6,2 milijardi švedskih kruna
24. travnja 2018. u 08:15 1 komentara 117 prikaza
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Tele2 AB objavio je danas konsolidirane rezultate poslovanja za prvo tromjesečje 2018. godine koji, kako navode, pokazuju snažan nastavak pozitivnog trenda poslovanja protekle godine na nivou cijele Tele2 Grupe, uključujući i Hrvatsku.

Agrokor Tele2 povukao 4,5 milijuna kuna tražbine od Tiska

Na razini Grupe Tele2 je u prvom tromjesečju ostvario ukupni prihod u iznosu 6,2 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od 5% u odnosu na isto razdoblje 2017. godine. EBITDA je porasla za 6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je iznosila 1,6 milijardi švedskih kruna.

- Prvo tromjesečje 2018. godine obilježila je velika transformacija Tele2 Grupe. Naš poslovni zamah nastavio je s rastom prihoda, EBITDA-om i novčanim tijekom poslovanja. Veselimo se spajanju s tvrtkom Com Hem te najavljujemo ažurirane vrijednosti naknade za dioničare za koju vjerujemo da će biti zanimljiva svim dioničarima fuzioniranih kompanija - izjavila je Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 AB.

U prvom tromjesečju ove godine u Tele2 Hrvatska ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 323 milijuna kuna što je porast od 14,5%. EBITDA je iznosila 39 milijuna, a na njezin rast pozitivno su utjecali povećanje prihoda od krajnjih korisnika (11% bez utjecaja jednokratnih stavki) i niži troškovi naknada za radijskofrekvencijski spektar. EBIDTA marža iznosila je 12,2% dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 6,7%. Tele2 Hrvatska bilježi rast u svim ključnim pokazateljima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga i prihoda od opreme, odnosno uređaja te ukupnu bazu korisnika. S ciljem dodatnog unapređenja korisničkog iskustva početkom 2018. otvorili su šest vlastitih prodajnih centara što sada čini mrežu od ukupno 12 centara u devet najvećih gradova.

- Zadovoljan sam rezultatima ostvarenim u prvom tromjesečju, kako financijskim u vidu rasta prihoda i EBITDA-e tako i u pogledu rasta broja korisnika. Veseli me da je zaključno s krajem ožujka, a u odnosu na kraj prošle godine, broj korisnika pretplatničkih tarifa porastao za 17.000. To je još jedna potvrda da naša jedinstvena ponuda „BEZBROJ GB“ nailazi na odličan odaziv, kako kod postojećih tako i kod novih korisnika Tele2. U narednom razdoblju naš će fokus i dalje biti platforma neograničene slobode komuniciranja koja neustrašivo oslobađa korisnike od ograničenja koja im nude tradicionalni i zastarjeli modeli telekomunikacijskih opcija i tarifa prisutnih na tržištu. Rast financijskih pokazatelja i broja naših korisnika ne bi bio moguć bez naših zaposlenika pa tako s ponosom mogu konstatirati da je Tele2 tim u posljednjih godinu dana povećan za 59 zaposlenika – što je povećanje zaposlenih od preko 30%! Ponosan sam na sve nas te sam uvjeren da ćemo u razdoblju pred nama s velikim angažmanom i entuzijazmom nastaviti nuditi kvalitetne i relevantne proizvode i usluge, a na zadovoljstvo svih korisnika usluga Tele2 - izjavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Tele2 U ZNAK ISPRIKE Tele2 će nadoknaditi štetu korisnicima zbog nedavnih poteškoća u radu podatkovne mreže internet shopping Istraživanje Neograničeni internet uz prihvatljivu cijenu želi 85 posto građana Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Zadovoljni rezultatima Tele2 u 2017. godini ostvario rast ukupnih prihoda od 7 posto
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • kruti217:

    kakva moćna firma, sad imaju čak preko 200 zaposlenih u rh, AHAHAHAHAHA