Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tele2 povukao 4,5 milijuna kuna tražbine od Tiska

U sudskom rješenju ne navodi se razlozi povlačenja dijela utvrđene tražbine, no treba istaknuti da prema Tisku, osim Tele2, potraživanja imaju i drugi vodeći telekomunikacijski operateri – Hrvatski telekom (HT) u utvrđenom iznosu od 50,8 milijuna kuna i VIPnet od nešto više od 106 milijuna kuna
29. ožujka 2018. u 13:01 1 komentara 476 prikaza
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu u četvtak je donio rješenje kojim se utvrđuje da je Tele2 d.o.o. povukao prijavu tražbine od Tiska d.d., tvrtke u sklopu Agrokora, u iznosu od 4,75 milijuna kuna od ukupno priznatog potraživanja tog telekom operatora od čak 37,4 milijuna kuna.

Rak krvi Dan multiplog mijeloma

U sudskom rješenju ne navodi se razlozi povlačenja dijela utvrđene tražbine, no treba istaknuti da prema Tisku, osim Tele2, potraživanja imaju i drugi vodeći telekomunikacijski operateri – Hrvatski telekom (HT) u utvrđenom iznosu od 50,8 milijuna kuna i VIPnet od nešto više od 106 milijuna kuna. Ukupna potraživanja tih kompanija od Tiska u sklopu Agrokora, a prije povlačenja dijela tražbina, bila su utvrđena u iznosu od gotovo 195 milijuna kuna. Istovremeno, od Tiska kao najveće hrvatske tvrtke za distribuciju i prodaju tiskovina novinski izdavači potražuju više od 32,6 milijuna kuna.

Prema tablici utvrđenih tražbina, Tisak d.d. najviše duguje Hanza Mediji, izdavaču Jutarnjeg lista, Globusa i ostalih tiskovina – 11,6 milijuna kuna, a slijedi tražbina 24 sata d.o.o. u iznosu od 9,5 milijuna kuna za koju kao sudužnik, odnosno regresni dužnik, jamči Agrokor d.d. Slobodna Dalmacija potražuje 4,18 milijuna kuna, a Glas Istre u stečaju više od dva milijuna kuna. Tražbina riječkog Novog lista utvrđena je u iznosu od 1,82 milijuna kuna, Sportske Novosti potražuju 1,77 milijuna, a Glas Slavonije nešto više od 230.000 kuna.

Od Tiska d.d. potraživanja imaju i manji novinski izdavači – među kojima su i Dubrovački vjesnik, Dubrovački list, Podravski list, Oglasnik i nedavno ugašeni Zagrebački list u ukupnom iznosu manjem od dva milijuna kuna, a zanimljivo je da, prema objavljenoj listi tražbina, Večernji list d.o.o. od Tiska potražuje samo 187.292 kune. U objavljenim podacima navedene su i tražbine nakladnika ugašenih izdanja, među kojima je i potraživanje Arene d.d. od oko 230.000 kuna, ali i tiskare Vjesnik d.d. od nešto više od 100.000 kuna.

Potraživanja novinskih izdavača od  Tiska, prema objavljenim podacima, iznose čak tri puta više od iskazane dobiti vodećih novinskih izdavača u Hrvatskoj, Styrije i Hanza Medije, u 2016. godini.

Ivica Todorić TODORIĆ OPTUŽUJE 'Sada je jasno, Dalić i 'ekipa' napravili zakon koji im je osigurao privatni deal' Anvar Azimov Borislav Ristić Rusi neće odgovoriti oštrije jer su ovdje ulagali Zaoštravanje odnosa Protjerivanje diplomata u nezgodnom trenutku za Agrokor
Vladimir Putin
Zaslužio je
Svima dragom Hrvatu naklonio se i Putin, tim se ordenom samo izabrani mogu pohvaliti
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • civis:

    kako ne žele od ovršenih povući potraživanja