Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Tele2 povukao 4,5 milijuna kuna tražbine od Tiska

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
29.03.2018.
u 13:01

U sudskom rješenju ne navodi se razlozi povlačenja dijela utvrđene tražbine, no treba istaknuti da prema Tisku, osim Tele2, potraživanja imaju i drugi vodeći telekomunikacijski operateri – Hrvatski telekom (HT) u utvrđenom iznosu od 50,8 milijuna kuna i VIPnet od nešto više od 106 milijuna kuna

Trgovački sud u Zagrebu u četvtak je donio rješenje kojim se utvrđuje da je Tele2 d.o.o. povukao prijavu tražbine od Tiska d.d., tvrtke u sklopu Agrokora, u iznosu od 4,75 milijuna kuna od ukupno priznatog potraživanja tog telekom operatora od čak 37,4 milijuna kuna.

U sudskom rješenju ne navodi se razlozi povlačenja dijela utvrđene tražbine, no treba istaknuti da prema Tisku, osim Tele2, potraživanja imaju i drugi vodeći telekomunikacijski operateri – Hrvatski telekom (HT) u utvrđenom iznosu od 50,8 milijuna kuna i VIPnet od nešto više od 106 milijuna kuna. Ukupna potraživanja tih kompanija od Tiska u sklopu Agrokora, a prije povlačenja dijela tražbina, bila su utvrđena u iznosu od gotovo 195 milijuna kuna. Istovremeno, od Tiska kao najveće hrvatske tvrtke za distribuciju i prodaju tiskovina novinski izdavači potražuju više od 32,6 milijuna kuna.

Prema tablici utvrđenih tražbina, Tisak d.d. najviše duguje Hanza Mediji, izdavaču Jutarnjeg lista, Globusa i ostalih tiskovina – 11,6 milijuna kuna, a slijedi tražbina 24 sata d.o.o. u iznosu od 9,5 milijuna kuna za koju kao sudužnik, odnosno regresni dužnik, jamči Agrokor d.d. Slobodna Dalmacija potražuje 4,18 milijuna kuna, a Glas Istre u stečaju više od dva milijuna kuna. Tražbina riječkog Novog lista utvrđena je u iznosu od 1,82 milijuna kuna, Sportske Novosti potražuju 1,77 milijuna, a Glas Slavonije nešto više od 230.000 kuna.

Od Tiska d.d. potraživanja imaju i manji novinski izdavači – među kojima su i Dubrovački vjesnik, Dubrovački list, Podravski list, Oglasnik i nedavno ugašeni Zagrebački list u ukupnom iznosu manjem od dva milijuna kuna, a zanimljivo je da, prema objavljenoj listi tražbina, Večernji list d.o.o. od Tiska potražuje samo 187.292 kune. U objavljenim podacima navedene su i tražbine nakladnika ugašenih izdanja, među kojima je i potraživanje Arene d.d. od oko 230.000 kuna, ali i tiskare Vjesnik d.d. od nešto više od 100.000 kuna.

Potraživanja novinskih izdavača od  Tiska, prema objavljenim podacima, iznose čak tri puta više od iskazane dobiti vodećih novinskih izdavača u Hrvatskoj, Styrije i Hanza Medije, u 2016. godini.

Ključne riječi

Komentara 1

CI
civis
16:08 29.03.2018.

kako ne žele od ovršenih povući potraživanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije