Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Saponiji nagrada za doprinos zaštiti okoliša i održivom razvoju

Iz Saponije ističu kako je sustav upravljanja okolišem, sukladno normi ISO 14001, uveden u Saponiju još 2005.
27. listopada 2021. u 13:42 0 komentara 144 prikaza
Foto: Saponia

Na završnoj konferenciji o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti koja je održana u okviru Konferencije o budućnosti Europe, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organiziralo je događanje “Rasprava o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti”. Dodijeljene su tom prigodom nagrade i priznanja za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021.. Ovu važnu nagradu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, koja se dodjeljuje po prvi put, dobila je Saponia u kategoriji proizvoda i usluga za liniju certificiranih EU Ecolabel proizvoda. Nagradu je uručila veleposlanica Švedske Diana Helen Madunić, a u ime Saponije preuzela ju je predsjednica Uprave dr.sc. Dajana Mrčela.

Iz Saponije ističu kako je sustav upravljanja okolišem, sukladno normi ISO 14001, uveden u Saponiju još 2005.. Provode se prilagodbe u cijelom lancu vrijednosti, od dizajna proizvoda do novih poslovnih i tržišnih modela, od novih načina pretvaranja otpada u resurse do djelovanja na svijest potrošača.

- Potvrda naše strategije i dio korporacijske kulture je i doprinos koji daje linija proizvoda Saponije sa znakom EU Ecolabel, što je najveća vrijednost koju naša tvrtka dobiva kroz ove projekte. Upravo linijom certificiranih EU Ecolabel proizvoda osigurali smo da naši potrošači imaju opciju izbora za znatno manji utjecaj na okoliš - navodi predsjednica Uprave Saponije dr.sc. Dajana Mrčela.

Kolekcija proizvoda EU Ecolabel, pokriva široki spektar primjena u postupcima održavanja higijene i čistoće, kako u domovima građana, tako i u situacijama kada borave izvan vlastitih prostora, kao što su hoteli, restorani i drugi ugostiteljski objekti, škole, institucije socijalne skrbi i slično.

- Zahvaljujući tako širokom rasponu primjene, odnosno iznimno visokom faktoru utjecaja ovih proizvoda, Saponia širi svjest o brizi za okoliš i klimatskim promjenama bitno izvan granica tvrtke, što je nužan preduvjet za globalni uspjeh svih inicijativa za spas planete – poručuju iz Saponije.

Kolekcija certificiranih ekoloških proizvoda nije konačna. U Saponiji kažu da se nastavlja s razvojem novih formulacija koje će, mogućnostima primjene, dodatno poticati potrošače na odgovorno ponašanje prema okolišu.

- Sama nagrada je priznanje Saponiji da stručna javnost prepoznaje napore koje ulažemo u zaštitu okoliša i održivi razvoj Hrvatske - zaključuje Dajana Mrčela.

Potpisan sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji između Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Saponije potvrđena dugogodišnja suradnja Potpisan sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji između Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Saponije Ugovor sa Saponiom Osijek Popularna pjevačica Maja Šuput novo zaštitno lice brendova Faks helizim i Ornel Dajana Mrčela ZAPANJUJUĆI REZULTATI Prihodi osječkih i baranjskih tvrtki najveći u posljednjih deset godina
Abbott Nutrition
Akcija za djecu diljem svijeta
I Modrić se uključio u akciju: Tvrtka koja posluje i u Hrvatskoj sklopila suradnju s Real Madridom, evo o čemu se radi
Renault Zoe
ELEKTRIČNA AVANTURA
Tko ga nije vozio, ne zna što propušta: 'Odradili smo izlet po Hrvatskoj s električnim Renaultom'
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.