Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se agonija

Radnici Adriachema traže isplatu sedam plaća

Adriachem (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
28.11.2011.
u 16:11

Radnici očekuju sastanak čelnika HUS-a Ozrena Matijaševića i Joze Marića s premijerkom Jadrankom Kosor

Radnici Adriachema izviješteni su na današnjem skupu da se od njihova prošlotjednog prosvjeda ispred zgrade županije nije ništa dogovorilo ni dogodilo!

– Očekujemo sastanak čelnika HUS-a Ozrena Matijaševića i Joze Marića s premijerkom Jadrankom Kosor koji bi se trebao održati večeras u Splitu – kazao nam je Željko Stojak, povjerenik Nezavisnog sindikata u Adriachemu.

Oko 220 radnika Adriachema traži isplatu sedam zaostalih plaća, od čega četiri prije otvaranja stečaja, a tri iz stečajne mase. Kako su izbori "pred vratima" i pitanje je tko će osvojiti vlast, vjerojatno će odustati od većih sindikalnih akcija, poglavito novih prosvjeda. Radnici se nadaju da će se njihovi problemi ipak uspješno riješiti, a prvenstveno zahtijevaju poštovanje dogovora koji je postignut s ministrom Petrom Čobankovićem. Po tom dogovoru stečaj nad kaštelanskom tvrtkom trebalo je proglasiti još 31. kolovoza. No, naglašava Stojak, sve stoji!

Stečajna masa poprilično je opterećena od države, imovina je stavljena pod hipoteku. Agonija Adriachema traje više od godinu dana.

Komentara 1

LU
lutomirski
08:57 03.12.2011.

edini argument za Hrvate da udu u Evropu su olaksavanje za radna mjesta, ali i Evropi nije lako za radno mjesto, ali jos uvijek je bolje biti u Svicarskoj smetlar, cistiti klozete ili raditi kod seljaka, za placu od 4000-50000 tisuca Franaka, nego u Hrvatskoj raditi za prevarante a placa nikakva i nikada !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije