Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak

Radnici 3. maja napokon predstavili "plan B" Đuri Popijaču

ozren matijašević
Goran Ferbežar/PIXSELL
08.04.2010.
u 15:00

Dogovoreno je da se i taj plan, koji su osmislili predstavnici radnika u Nadzornom odboru, ravnopravno uzme u obzir kada se bude izrađivao održivi plan poslovanja toga brodogradilišta.

Ministar gospodarstva Đuro Popijač jučer se susreo s predstavnicima sindikata i radnika brodogradilišta 3. maj koji su mu predstavili svoj "plan B" za slučaj neuspjele privatizacije. Dogovoreno je da se i taj plan, koji su osmislili predstavnici radnika u Nadzornom odboru, ravnopravno uzme u obzir kada se bude izrađivao održivi plan poslovanja toga brodogradilišta, rekao je Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata. Dodao je da su radnici zadovoljni postignutim dogovorom jer to znači, ako se planu pristupi "bez fige u džepu", da u slučaju neuspjele privatizacije stečaj nije jedina alternativa. Ipak, predstavnici sindikata upozoravaju da njihov plan ne znači da očekuju kako privatizacija neće uspjeti, dodajući da se nadaju ozbiljnim ponudama.  

Suautor plana radnika Roland Sušanj s kolegama treba još detaljno razraditi plan koji predviđa da država kao vlasnik odradi restrukturiranje i saniranje brodogradilišta, nakon čega bi ga trebala prepustiti na upravljanje radnicima.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije