Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna Gora: Konstruktor, IGH i Tehnika intenzivno se bave zatvaranjem financiranja gradnje autoceste Bar-Boljare

Radić: Optimisti smo i kreditu se nadamo do isteka roka!

radic
Pixsell
12.01.2010.
u 18:00

Hrvatski konzorcij, doznajemo, ne bi imao ništa protiv toga da mu Vlada RH pripomogne, npr. svojim jamstvom jer izvoz treba biti nositelj gospodarstva.

Iako se već proriče propast posla stoljeća hrvatskog konzorcija u Crnoj Gori, odnosno da će konzorcij Konstruktor-IGH-Tehnika izgubiti koncesiju za gradnju autoceste Bar-Boljare, Jure Radić, direktor IGH, uvjeren je u suprotno.

– Intenzivno se bavimo zatvaranjem financiranja, optimisti smo i vjerujemo da ćemo financije riješiti do veljače kada istječe rok za pribavljanje novca potrebnog za gradnju te autoceste – rekao nam je jučer J. Radić. Gradnja crnogorske autoceste vrijedna je gotovo tri milijarde eura, a domaći konzorcij za početak, kako kaže Radić, mora kreditom namaknuti 150 milijuna eura, na što će crnogorska vlada dodati još toliko. Iako su Crnogorci već započeli pregovore s drugoplasiranim grčko-izraelskim konzorcijem, Radić tvrdi da to nije zato što se sumnja u mogućnosti financiranja hrvatskog konzorcija.

– Čim je nama produljen rok za rješavanje financiranja, crnogorska je vlada odlučila započeti pregovore i s njima, ali oni su znatno skuplji – kaže Radić. No, kako doznajemo, konzorcij ne bi imao ništa protiv da Vlada RH primjerice svojim jamstvom pripomogne u financiranju posla u Crnoj Gori koji će u recesijsko doba biti važan za sve hrvatske građevinare koje će konzorcij za sobom ondje povući. Upućeni smatraju da bi se Vlada možda i odlučila na taj potez, jer izvoz treba biti nositelj gospodarstva, da ministrica M. Matulović-Dropulić nije dioničarka IGH.

Komentara 7

UK
Ugo Kajvez
18:04 12.01.2010.

Pazite na dionice IGH ovih dana .....

UK
Ugo Kajvez
18:25 12.01.2010.

Kaj mi odmah klikate minuse? ... ne drukam za jure kradića .....

UK
Ugo Kajvez
18:03 12.01.2010.

U ovom slučaju kad je u pitanju prestiž države plus ogromnu zaradu (mora biti strogi nadzor) ... država mora uskočiti ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije