Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na godišnjoj razini

Promet industrije u rujnu porastao za 6,3 posto

Ilustracija
Foto: Monika Skolimowska/DPA/PIXSELL
29.11.2018.
u 06:51

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u rujnu je porastao 0,7 posto

Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u rujnu je u odnosu na kolovoz porastao za 0,7 posto, dok je na godišnjoj razini viši za 6,3 posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u rujnu je porastao 0,7 posto u odnosu na kolovoz, pri čemu je na domaćem tržištu pao za 3,4 posto, dok je na stranom tržištu porastao za 0,4 posto.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Ilustracija
1/10

U rujnu je na mjesečnoj razini porasla prodaja energije, za 15,8 posto te intermedijarnih proizvoda, za 5,4 posto.

Istodobno je prodaja kapitalnih proizvoda smanjena 18,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 5 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju 3,9 posto.

U rujnu je ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u odnosu na isti lanjski mjesec povećan za 6,3 posto, pri čemu je na domaćem tržištu veći za 4,7 posto, a na stranom za 5,7 posto

Pritom je ukupna prodaja energije na godišnjoj razini povećana za 58,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 6,3 posto, ne trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,3 posto i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,3 posto. 

Istodobno je ukupna prodaja kapitalnih proizvoda smanjena za 14,9 posto.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije