Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podaci DZS-a

DZS: Broj zaposlenih u industriji manji za 2,2 posto na godišnjoj razini

Proizvodnja, ilustracija
Foto: Klaus-Dietmar Gabbert/DPA/PIXSELL
07.11.2018.
u 07:18

Najveći rast zaposlenosti je u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 7,4 posto, te proizvodnji metala za 1,6 posto

Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu je bio manji za 0,2 posto u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine smanjen za 2,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u rujnu u odnosu na kolovoz, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 7,4 posto, te proizvodnji metala za 1,6 posto.

Istodobno je indeks zaposlenosti najviše pao u proizvodnji pića i proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 4,9 posto.
Godišnja usporedba pokazuje najveći rast zaposlenosti u rujnu u odnosu na isti lanjski mjesec također u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 22,5 posto, te u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 10,8 posto.

Najveći pad zaposlenosti zabilježen je, pak, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji, za 13,3 posto
Ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do rujna 2018. veća je za 0,7 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazuju nedavno objavljeni podaci DZS-a.

Komentara 7

DU
Deleted user
08:18 07.11.2018.

Ali se zato povecao broj drzavnih ??? republickih tajnika kojih je vise nego u rusiji i glavnih ??? tajnika inace su to politicki tj szranacki oberuhljebi nesto slicno kao nekad partijski sekretari plus savjetnici ministira i drugih u biti suti su savjetnici za prodaju magle....

Avatar jest
jest
08:23 07.11.2018.

O Bože stvarno veliki šok, u zemlji u kojoj se svaki dan zatvara jedan proizvodni pogon da bi svi bili konobari, trgovci, maseri i frizeri. Šteta što će nam uskoro zbog migrantske rute propasti i turizam. A što će onda naši uhljebi? Teška vremena!

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
08:16 07.11.2018.

DZS: Broj zaposlenih u industriji manji za 2,2 posto na godišnjoj razni ali se broj domoljubno hendikepiranih i kontejnersko kopačko orijentiranih stabilno povečava jer imamo Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije