Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transakcija

Pri kraju pregovori Stipića i IGH o preuzimanju Bundek i Ban centra

radic
Pixsell
29.09.2010.
u 11:26

Stipić grupa navodno neće isplatiti veći iznos novca nego će preuzeti obveze u tim projektima ili pak prebiti dugove.

Pri kraju su pregovori Stipić grupe i IGH o preuzimanju dvaju IGH-ovih projekata – Bundek i Ban centra u Zagrebu vrijednih oko 160 milijuna eura. Riječ je o investicijama u kojima većinske vlasničke udjele imaju IGH i splitski Konstruktor, a koje te dvije tvrtke više nisu mogle financirati. Osim financijskih problema, IGH se prije nekog vremena odlučio na restrukturiranje te se rješava svih investicija koje nisu njegov temeljni biznis. U Stipić grupi zasad ne žele službeno govoriti o tom preuzimanju jer je IGH tvrtka koja kotira na burzi, ali po svemu sudeći, posao bi idućeg tjedna trebao biti sklopljen.

U medijima se već nagađalo da Stipić grupa neće IGH i Konstruktoru isplatiti odveć novca nego da će preuzeti njihove obveze, prebiti pokoji dug itd. Iako jučer nije bio dostupan, Jure Radić, šef IGH, prije je bio ustvrdio da bi u oba projekta mogao zadržati mali udio, a Konstruktor, u vlasništvu Željka Žderića, prema medijskim bi nagađanjima posve mogao izići iz tih dvaju projekata.

Iako su IGH i Konstruktor zajedno sudjelovali u mnogim poslovima unatrag godinu dana, IGH se izvukao iz većine poslova s tom splitskom tvrtkom, što zbog nestašice novca, što zbog Žderićeve loše medijske slike. Poslovno udaljavanje počelo je poslije gubitka “posla stoljeća” u Crnoj Gori, kada su IGH, Konstruktor i Tehnika trebali graditi autocestu Bar – Boljare. Zatim je IGH otkupio od Konstruktora udio u tvrtki Kila, ali i Geotehniku Inženjering. Rastali su se i u projektu Centar Radeljević.

Ključne riječi

Komentara 5

JA
jankoprekobrda
16:31 29.09.2010.

Da bi u Hrvatskoj bio uspijesan netrebas biti sposoban dovoljno je da si HDZ-u politicki podoban.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
14:13 29.09.2010.

Dok je IGH bio na drzavnoj sisi i dobivao sve poslove bez premca i konkurencije, po cijenu koju je trazio, Jure Radic se je sepurio na HTV-u i filozofirao o svojim managerskim sposobnostima. Te deal stoljeca u Rusiji, te velebnii stadioni u Ukrajini, te veliki poslovi po Srbiji, kad konkretno- skoro nista. Sad se navodno vraca core-businessu, kakav lumen, da ga nema trebalo bi ga izmisliti!

SA
samura
15:07 29.09.2010.

mafijaši stvaraju novu strategiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije