Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pri kraju pregovori Stipića i IGH o preuzimanju Bundek i Ban centra

Stipić grupa navodno neće isplatiti veći iznos novca nego će preuzeti obveze u tim projektima ili pak prebiti dugove.
29. rujna 2010. u 11:26 5 komentara 5 prikaza
radic
Foto: Pixsell

Pri kraju su pregovori Stipić grupe i IGH o preuzimanju dvaju IGH-ovih projekata – Bundek i Ban centra u Zagrebu vrijednih oko 160 milijuna eura. Riječ je o investicijama u kojima većinske vlasničke udjele imaju IGH i splitski Konstruktor, a koje te dvije tvrtke više nisu mogle financirati. Osim financijskih problema, IGH se prije nekog vremena odlučio na restrukturiranje te se rješava svih investicija koje nisu njegov temeljni biznis. U Stipić grupi zasad ne žele službeno govoriti o tom preuzimanju jer je IGH tvrtka koja kotira na burzi, ali po svemu sudeći, posao bi idućeg tjedna trebao biti sklopljen.

U medijima se već nagađalo da Stipić grupa neće IGH i Konstruktoru isplatiti odveć novca nego da će preuzeti njihove obveze, prebiti pokoji dug itd. Iako jučer nije bio dostupan, Jure Radić, šef IGH, prije je bio ustvrdio da bi u oba projekta mogao zadržati mali udio, a Konstruktor, u vlasništvu Željka Žderića, prema medijskim bi nagađanjima posve mogao izići iz tih dvaju projekata.

Iako su IGH i Konstruktor zajedno sudjelovali u mnogim poslovima unatrag godinu dana, IGH se izvukao iz većine poslova s tom splitskom tvrtkom, što zbog nestašice novca, što zbog Žderićeve loše medijske slike. Poslovno udaljavanje počelo je poslije gubitka “posla stoljeća” u Crnoj Gori, kada su IGH, Konstruktor i Tehnika trebali graditi autocestu Bar – Boljare. Zatim je IGH otkupio od Konstruktora udio u tvrtki Kila, ali i Geotehniku Inženjering. Rastali su se i u projektu Centar Radeljević.

INA
HUMANITARNO
INA brine o zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama
Sberbank
#OSTAJEM DOMA
Sberbank pokreće Pričaroliju: Poznati hrvatski glumci djeci čitaju priče na Sberbank YouTube kanalu
 • jankoprekobrda:

  Da bi u Hrvatskoj bio uspijesan netrebas biti sposoban dovoljno je da si HDZ-u politicki podoban.

 • Avatar Point_of_view
  Point_of_view:

  Dok je IGH bio na drzavnoj sisi i dobivao sve poslove bez premca i konkurencije, po cijenu koju je trazio, Jure Radic se je sepurio na HTV-u i filozofirao o svojim managerskim sposobnostima. Te deal stoljeca u Rusiji, te velebni ... prikaži još!i stadioni u Ukrajini, te veliki poslovi po Srbiji, kad konkretno- skoro nista. Sad se navodno vraca core-businessu, kakav lumen, da ga nema trebalo bi ga izmisliti!

 • samura:

  mafijaši stvaraju novu strategiju