Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati

Petrolu dobit dvije mlrd. eura, 18 posto veća nego u tri kvartala lani

petrol
arhiva vl
25.11.2010.
u 09:42

Petrol je u prvih devet mjeseci 2010. godine prodao 1,7 milijuna tona proizvoda od nafte, što je tri posto više nego u prvih devet mjeseci 2009. i šest posto više od planiranog

Dvije milijarde eura neto dobiti od prodaje grupe Petrol 18 je posto više u odnosu na prvih devet mjeseci 2009. godine i 12 posto više od planirane dobiti. Bruto poslovni rezultat bio je ostvaren u visini od 215,4 milijuna eura, što je dva posto više nego u prvih devet mjeseci 2009. godine i tri posto više od planiranog. Ostvaren je neto poslovni rezultat u visini od 34,7 milijuna eura, što je 15,6 milijuna eura više nego u istom razdoblju 2009. godine te osam posto više od planiranog.

 Grupa Petrol u prvih devet mjeseci 2010. godine prodala je 1,7 milijuna tona proizvoda od nafte, što je tri posto više nego u prvih devet mjeseci 2009. i šest posto više od planiranog. Prihodi od prodaje trgovačke robe iznosili su 313 milijuna eura, što je 10 posto više nego u prvih devet mjeseci 2009. i četiri posto više od planiranog. Krajem rujna 2010. godine grupa Petrol poslovala je u 439 benzinskih postaja, od kojih je 313 u Sloveniji, u Hrvatskoj 78, u Bosni i Hercegovini 38, u Srbiji četiri te po tri na Kosovu i u Crnoj Gori.

Grupa Petrol na hrvatskom tržištu posluje kroz dvije tvrtke, Petrol Hrvatska d.o.o. i Euro-Petrol d.o.o. Sukladno strategiji regionalnog širenja i utvrđivanja pozicije na području naftno-trgovačkih aktivnosti, na hrvatskom tržištu nastavljaju se aktivnosti koje obuhvaćaju kontinuirano otvaranje novih benzinskih postaja te širenje energetskog poslovanja, s naglaskom na prodaju i distribuciju prirodnog i ukapljenog naftnog plina.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar bok
bok
11:30 25.11.2010.

HM, ocito osobe u vodstvu INE (koji su jako dobro placeni) bi trebali se prekvalificirati u berace jabuka, krumpira itd. Na zalost ili nasi novinari nisu dovoljno ekonomski obrazovani da istraze sto de dogada u INI i koji su razlozi pa pokusavaju raznim teorijama zavjere ici u javnost ... ili bolje nista ne pisati o tome. U biti jednostavno

OB
-obrisani-
16:32 25.11.2010.

Treba povećati cjene,naftnih derivata,,i ja čvrsto vjerujem kako će dobit biti još i veća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije