Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMAM VIZIJU I ZA IPO FORTENOVE'

Objavljujemo pismo koje je Saif Alketbi poslao direktorima u Fortenovi: Aktivno ću sudjelovati u svim strateškim odlukama

Borna Filic/PIXSELL/Screenshot
03.11.2022.
u 14:07

Fortenova je jedinstvena tvrtka sa značajnim potencijalom rasta i uzbuđen sam zbog ove prilike da je dalje razvijam zajedno sa svim ostalim dioničarima, kaže Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata javio se upravi Fortenova grupe nakon što je otkupio 43,4 posto udjela od ruske državne banke Sberbank.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti: 

"S velikim zadovoljstvom želim vas obavijestiti da sam 31. listopada 2022. zaključio transakciju sa Sberom u kojoj sam kupio sav Sberov udio u Fortenovi.

Fortenova je jedinstvena tvrtka sa značajnim potencijalom rasta i uzbuđen sam zbog ove prilike da je dalje razvijam zajedno sa svim ostalim dioničarima.

Ovo su sljedeći koraci koje predviđam:

1. Dovršiti KYC proces kod Krolla koji je već u tijeku.
2. Imenovati svoje predstavnike u Upravni odbor.
3. Namjeravam aktivno sudjelovati u svim strateškim odlukama za dobrobit tvrtke i napraviti daljnja potrebna ulaganja za stvaranje značajne i trajne vrijednosti.

Moja je vizija pripremiti i iznijeti Fortenovu na burzu u razumnom roku.

Mogu li vas zamoliti da nastavite svoj rad za dobrobit tvrtke uz primjenu najboljih načela korporativnog upravljanja?

Radujem se osobnom susretu u Zagrebu u vrlo skoroj budućnosti.

S poštovanjem,

Saif Alketbi"

Neslužbeno doznajemo kako čelnici Fortenove još nisu dobili službeno pismo kojim im se obraća investitor iz UAE, niti imaju službenih informacija da su Rusi podnijelu ostavke u Nadzornom odboru Fortenove.

Ključne riječi

Komentara 21

BO
Bojnik
16:26 03.11.2022.

Došao vrag iz leda po Borgovce. Šra kaže krim summit?

LO
Lolita3
15:01 03.11.2022.

Ovaj šeik je isti Zdravko Marić. Samo sa bradom. Btw, a gdje se Zdravkec skril? I što on kuha?

Avatar Julbriner
Julbriner
00:00 04.11.2022.

Ma koji Rusi Rođo bi tija malo vode jer vidi da uskoro nema vajde od nafte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije