Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Objavljena lista najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj

Kada su se izjašnjavali što je presudilo u takvom izboru, kao presudne faktore atraktivnosti poslodavca 31 posto ispitanika navelo je harmonične odnose na radnom mjestu, a 30 posto njih kaže da je to sigurnost radnog mjesta.
15. svibnja 2019. u 14:01 25 komentara 27514 prikaza
Ilustracija
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Prema istraživanju portala MojPosao, najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj su njemački trgovački lanci, dok su od domaćih tvrtki najpoželjniji Rimac Automobili, priopćeno je u srijedu.

Mate Rimac i Hyundai sklopili partnerstvo Veliko ulaganje Hyundai i Kia ulažu 600 milijuna kuna u Rimac Automobile!

Istraživanje u kojem je tijekom 2018. i 2019. godine sudjelovalo gotovo 20.000 ispitanika pokazuje da je desetu godinu zaredom najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj dm-drogerie markt. Drugi je najpoželjniji poslodavac Lidl Hrvatska, a treći Müller trgovina Zagreb.

Na četvrtom su mjestu Rimac Automobili, što je čini najpoželjnijom domaćom tvrtkom na popisu.

MojPosao navodi da je ovogodišnje istraživanje pokazalo da su dvije domaće tvrtke, Atlantic Grupa i Valamar grupa, postale poželjnije za radnike, jer su u usporedbi s prethodnim istraživanja porasle na ljestvici. Atlantic Grupa tako je peti, a Valamar grupa sedmi najpoželjniji poslodavac.

Kada su se izjašnjavali što je presudilo u takvom izboru, kao presudne faktore atraktivnosti poslodavca 31 posto ispitanika navelo je harmonične odnose na radnom mjestu, a 30 posto njih kaže da je to sigurnost radnog mjesta.

Mate Rimac i Hyundai sklopili partnerstvo Mate Rimac: 'Imamo velike planove, zaposlit ćemo još 200 ljudi, a ja više neću biti većinski vlasnik'

Rimac Automobili drugi kod muškaraca

Socijalna odgovornost poslodavca treći je po redu faktor poželjnosti poslodavca, a ispitanici su se izjasnili da je najmanje važna prilika za hijerarhijskim napredovanjem.

GALERIJA Nova jurilica Mate Rimca

Ilustracija
1 / 17

Usporedbe odgovora koje su dali muškarci i žene pokazuju da preferencije žena odgovaraju sveukupnim rezultatima istraživanja, a muškarcima je na drugom mjestu tvrtka Rimac Automobili. Na "muškoj" top listi među deset poslodavaca nalaze se i Ina, Hrvatski Telekom te A1 Hrvatska.

Lista najboljih poslodavaca mijenja se i prema geografskih regijama ispitanika.

Tako su na području Zagreba i okolice u top deset poslodavaca ušle Coca-Cola HBC Hrvatska i Zagrebački Holding, ispitanicima iz Dalmacije na toj je listi i trgovački lanac Tommy, dok su oni iz Istre izdvojili tvrtke Maistra, Jadran Galenski Laboratorij te Infobip.

Pogledajte i video: Plaće radnika u najvećim trgovačkim lancima

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar Gilles Auguste Kremer
  Gilles Auguste Kremer:

  Zagrebački Holding najpoželjniji obiteljski poslodavac

 • crocop97:

  Osim Rimca - kaj je od ovih realan - proizvodni sektor !? Sve strane marke i to prodja uvoz mahom stranih roba siroke potrosnje...drzava koja se oslanja samo na turizam i prekupstvo ( uz izuzetke gradova -drzavica ) nema shanse ... prikaži još!e da se razvije u bilo kakvu pozeljnu destinaciju za zivot.

 • zagabria2:

  Lidl drugi a ja baš nikad ne vidim tamo nasmijane radnije. Uvijek su potonuli, ozbilni i djeluju umorno a rade više poslova od blagajne do slaganja polica. ovo je neka čudna anketa svakako nije realna. Meni zaposlenici Konzuma uvijek djeluju ... prikaži još! zadovoljnije i šale se, nema tih potonulih faca