Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Burze gube smisao, nemaju koga zaposliti

Ukupno gledajući u Njemačkoj je nezaposleno 4,8 posto građana, odnosno 2,9 milijuna ljudi
08. travnja 2015. u 07:30 10 komentara 2817 prikaza
Audi
Foto: Armin Weigel/DPA/PIXSELL

Gotovo paradoksalno zvuči vijest koja dolazi s njemačkog tržišta rada, na kojemu je broj nezaposlenih toliko nizak da je država odlučila otpustiti čak sedamnaest tisuća radnika zavoda za zapošljavanje.

Broj nezaposlenih prenizak je i jednostavno nema potrebe za tolikim brojem radnika na burzi rada. U odjelima njemačkog zavoda za zapošljavanje koji raspolažu budžetom od 38 milijardi eura trenutačno radi 97 tisuća ljudi, a nakon gašenja radnih mjesta ostat će ih oko osamdeset tisuća.

Ukupno gledajući u Njemačkoj je nezaposleno 4,8 posto građana, odnosno 2,9 milijuna ljudi. Istodobno, u Hrvatskoj je nezaposlenih 316.111 ili 18,5 posto.

>> 'Kad vide boju kože, odjednom je radno mjesto već popunjeno'

>> 'Mladi moraju raditi na sebi i usavršavati se za nove poslove'

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • R00kie:

    kod nas takodjer u zadnjih 20 god nezaposlenosta varira...od 400 tisuca pa sve do malo iznad 200 tisuca ali broj uhljeba u zavodu za zposljavanje samo raste

  • Djeca_Arbata:

    U Njemačkoj treba zatvoriti Zavod za zapošljavanje jer nema nezaposlenih, a kod nas, u Hrvatskoj treba zatvoriti Zavod za zapošljavanje jer nikome ne mogu naći posao pa su potpuno nepotrebni...

  • Startrack:

    Tekst je glupav do nebesa. Burze gube smisao jer postoje burze rada na internetu. U USA burze rada nikad nisu ni postojale.