Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORISLAV ŠKEGRO:

'Naš je interes da Spačva i dalje bude ključni čimbenik razvoja drvne industrije'

Borislav Škegro
Patrik Macek/PIXSELL
28.02.2014.
u 12:50

Spačva je ponovo postala stabilan i uspješan gospodarski subjekt, koji zapošljava blizu 590 radnika i godišnje ostvaruje ukupan prihod oko 140 milijuna kuna, rekao je Dario Puljiz

Spačva d.d. je prije nekoliko mjeseci okončala postupak predstečajne nagodbe, tijekom koje je došlo do promjene  vlasničke strukture tvrtke, izvršena je financijska konsolidacija, stvoren investicijski potencijal, kao i druge  pretpostavke za dugoročno uspješno i održivo poslovanje, rečeno je na radnom sastanku u Vinkovcima, župana Bože Galića i gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića s predsjednikom Uprave Spačve d.d. Vinkovci Dariom Puljizom, predsjednikom Nadzornog odbora Spačve d.d. Borislavom Škegrom i članovima Nadzornog odbora ovog vinkovačkog prerađivača.

Tema sastanka je bila aktualno stanje u drvnoj industriji Spačva d.d. te suradnja Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca i Spačve na razvojnim projektima od zajedničkog interesa. Većinski  vlasnik tvrtke postao je Fond rizičnog kapitala Quaestus Private Equity sa cca 66 posto vlasničkih udjela, dok preostali dio  vlasničkih udjela pripadaju  Hrvatskoj poštanskoj banci, Hrvatskim šumama d.o.o. i bivšim većinskim vlasnicima. Nakon nekoliko godina obilježenih poslovnim poteškoćama, Spačva je ponovo postala stabilan i uspješan gospodarski subjekt, koji zapošljava blizu 590 radnika i  godišnje ostvaruje ukupan prihod oko 140 milijuna kuna, rekao je Puljiz, a predsjednik Quaestus Private Equity fonda, većinskog vlasnika Spačve, Borislav Škegro drži kako je zadovoljan trenutnim rezultatima i smjerom kojim Spačva ide posljednjih nekoliko mjeseci, te je naglasio kako je interes Fonda kao većinskog vlasnika da Spačva i dalje bude ključni čimbenik razvoja drvne industrije u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Jedan od mogućih načina suradnje Vukovarsko-srijemske županije i Spačve je svakako kroz Drvni klaster VSŽ i povezivanje s Agencijom za razvoj VSŽ Hrast koja je isto član drvnog klastera, te tako kroz pripremu i provedbu EU projekata raditi na jačanju konkurentnosti drvne industrije, predložio je župan Galić, a gradonačelnik Karlić je izrazio nadu kako će se u skoroj budućnosti  i za neke druge tvrtke iznaći slično rješenje kao i za Spačvu, pa je i ponuda Quaestus Private Equity fonda za suradnju i ulazak u nove projekte svakako ohrabrujuća i dobrodošla.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:43 28.02.2014.

Sve će biti dobro za nekoliko godina kad se riješimo podobnih partijaša !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije