Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

MOL Grupa traži start-upove s inovativnim rješenjima

Odabrane kompanije dobit će priliku za pristup MOL-ovoj maloprodajnoj infrastrukturi i opsežnoj bazi korisnika kako bi testirale svoja inovativna rješenja; U skladu sa strategijom 2030., uključivanjem vanjskih potencijala MOL će postati primarni izvor rješenja vezanih uz mobilnost u regiji Srednje i Istočne Europe
25. rujna 2017. u 11:49 164 prikaza
Start up
Foto: Thinkstock

MOL Grupa objavila je pozivni natječaj za start-upove s inovativnim rješenjima s područja mobilnosti, maloprodaje, isporuke i distribucije, loyalty marketinga te big data start-upove. Ovaj tromjesečni program koji će se odvijati u Budimpešti, u suradnji s mađarskom inkubator agencijom Design Terminal, namijenjen je start-upovima čija rješenja ispunjavaju jedan od ciljeva strategije MOL Grupe 2030.: postati prvi izbor kupaca u pokretu.

MOL Grupa na sudjelovanje u programu poziva start-upove čija su rješenja trenutno u razvijenoj fazi rasta. MOL će program implementirati zajedno s inkubator agencijom Design Terminal iz Budimpešte, koja posjeduje praktično iskustvo i dokazanu uspješnost u suradnji sa start-upovima.

Program koji kreće u siječnju, trajat će tri mjeseca i odvijat će se u Budimpešti, u Mađarskoj. Prijave se zaprimaju od 22. rujna, a natječaj je otvoren za start-upove koji su spremni za testiranje svojih inovativnih rješenja (faza prototipa ili minimalno funkcionalnosti proizvoda) s područja mobilnosti, loyalty marketinga i big data, maloprodajnih usluga, kao i dostave paketa i sustava distribucije. Selekcijski proces imat će dvije faze – online prijavu, nakon koje će uslijediti selekcijski kamp, gdje će odabrani kandidati imati priliku predstaviti svoja rješenja, timove i vizije te o njima razgovarati s predstavnicima MOL Grupe i agencije Design Terminal. U okviru selekcijskog kampa, održat će se pitch natječaj, kada će 4-5 start-up tvrtke biti odabrane za izravnu suradnju s vodećom kompanijom u Srednjoj i Istočnoj Europi te za korištenje međunarodne baze od 10 milijuna kupaca i velike maloprodajne mreže. Sudionici programa dobivat će individualnu podršku i mentorstvo od poslovnih lidera MOL Grupe te iz velikog mentorskog tima agencije Design Terminal, a na raspolaganju će im biti i različite radionice i uredski prostor. Na kraju programa, uspješni start-upovi mogli bi dobiti priliku za uspostavljanje dugoročnog partnerstva s MOL-om, u funkciji dobavljača inovativnih proizvoda i usluga.

MOL Grupa vjeruje kako su napredak u tehnologiji te nove navike potrošača iz temelja promijenili čitavu industriju, a posebice onaj dio koji se do sada smatrao maloprodajom goriva. Strategija MOL Grupe 2030. temelji se na pretpostavci da pred trenutne načine poslovanja treba postavljati izazove kako bi kompanija zadržala vodstvo u razdoblju nakon vrhunca potražnje za motornim gorivima. U MOL-u, inovacije vide kao jedan od načina za odgovaranje na potrebe kupaca koji se mijenjaju velikom brzinom te su odlučili zaviriti u start-up zajednicu i potražiti ideje koje će iskustvo korisnika podići na sljedeću, višu razinu.

Rok za podnošenje prijava je 23. listopada 2017.

Kako biste saznali više o programu, posjetite web stranicu.

Kako biste saznali više o novoj strategiji MOL Grupe, posjetite web stranicu.

MOL Grupa MOL Grupa Tijekom slijedećih 15 godina naftna industrija će se sasvim promijeniti MOL MOL Group 2030 – Enter Tomorrow Što će naftne kompanije prodavati nakon 2030. godine? Strojno učenje Novo doba: robote ćemo naučiti kako da se ponašaju među ljudima

 

Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?