Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

Kupujete, a pritom štedite! Odlična vijest za sve ljubitelje online shoppinga – Mastercard vam vraća novac na račun

Korisnici debitnih Mastercard kartica povrat u ukupnom iznosu od 150 kuna mogu ostvariti u razdoblju od 1. rujna do 30. studenog 2021.
31. kolovoza 2021. u 09:29 174 prikaza
Mastercard
Pogledajte galeriju 1/3

Svjedočimo jačanju trenda kupnje putem interneta – od odjeće, obuće, kozmetike, potrošačke elektronike, farmaceutskih proizvoda pa do plaćanja komunalnih računa ili pak naručivanja hrane. U skladu s tim, Mastercard će od 1. rujna do 30. studenog 2021. imati aktivan program povrata novca u kojem korisnici debitnih Mastercard® kartica za online kupnju kod svih domaćih i stranih online trgovaca mogu mjesečno dobiti 50 kuna ako izvrše najmanje pet kupnji u ukupnom iznosu od 1000 kuna.

S obzirom da inicijativa traje tri mjeseca, korisnici mogu ukupno ostvariti povrat od 150 kuna, a pritom nije važno plaća li se putem mobilnih uređaja, pametnog sata, računala ili tableta. U programu sudjeluju sve debitne Mastercard kartice koje izdaju sljedeće banke: Addiko Bank Hrvatska, OTP banka, Raiffeisenbank Hrvatska, Podravska banka te sve debitne Mastercard kartice poslovnih korisnika navedenih banaka.

Mastercard | Autor :

Trend rasta online kupnje prisutan je već nekoliko godina, ali ga je pandemija 2020. dodatno ubrzala što pokazuje i istraživanje MasterIndex koje za Mastercard redovito provodi agencija Improve. Prema podacima iz jeseni 2020. čak 91% kupuje online, od čega njih nešto manje od pola kupuje barem jednom mjesečno, dok ih je tada 34% radilo to češće nego prije. Prema najnovijim podacima iz 2021. taj postotak je još veći te sad čak 41% kupuje online češće nego prije.

Online kupci za plaćanje najčešće koriste debitne kartice i kreditne kartice koje prepoznaju kao jednostavan, brz i siguran način plaćanja. Kad je riječ o glavnim razlozima za online kupnju, cijenu je s vrha svrgnula ušteda vremena koju ističe 69% ispitanika, a slijede mogućnost kupnje u bilo koje vrijeme (65%), cijena, odnosno popusti i akcije (57%), veća ponuda nego u klasičnim trgovinama (54%) te dostava (54%).

Mastercard | Autor :

„Tijekom proteklog razdoblja, a naročito u mjesecima lockdowna, dogodile su se velike promjene u kupovnim navikama. Prema našim podacima pandemija je ubrzala digitalizaciju te uzrokovala rast online kupnje što će vjerojatno imati i trajni učinak. Rast digitalnog plaćanja vidljiv je u brojnim sektorima, primjeri su internetske trgovine namirnicama, internetske ljekarne itd. S obzirom na sve te okolnosti, Mastercard je pokrenuo program povrata novca, a pritom se sve odvija automatski te će povrat na računima korisnika biti vidljiv do 15. dana sljedećeg mjeseca“, istaknula je Gea Kariž, voditeljica marketinga u Mastercardu.

Više detalja o programu povrata novca dostupno je ovdje.

Gužve na graničnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu
vrijede do 30. rujna
Nacionalni Stožer donio šest odluka. Provjerite koje su nove mjere na snazi
SPAR i INTERSPAR
Kupujmo domaće
Kako uopće prepoznati je li domaće zbilja domaće, te zašto uopće kupovati domaće proizvode? Donosimo odgovore na pitanja