Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta

Irska ruši cijene na azijskoj burzi, dolar zato ojačao

burza japanska
arhiva VL
26.11.2010.
u 10:07

Dolarov indeks porastao je 0,2 posto i prvi put nakon dva mjeseca bio iznad razine od 80 bodova

Irska kriza odrazila se i na azijske burze pa je njihova vrijednost jutros lagano pala. Tako je na tokijskoj burzi indeks Nikkei bio u minusu 0,4 posto, dok su cijene dionica u Singapuru, Hong Kongu, Šangaju i Južnoj Koreji pale između 0,1 i 1,3 posto, prenose portali.

MSCI, indeks azijsko-pacifičkih dionica (bez japanskih), bio je u crvenom 0,3 posto. To je sve dovelo do jačanja dolara, a dolarov indeks jutros je porastao 0,2 posto i prvi put nakon dva mjeseca bio iznad razine od 80 bodova. Tečaj eura prema američkoj valuti kreće se malo iznad 1,33 dolara, a u odnosu na japansku valutu cijena je eura  stabilna i iznosi od 111,40 do 111,70 jena. Jačanje dolara ne dopušta rast cijena sirovina pa se cijena nafte kreće oko 84 dolara po barelu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije