Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština

Ina izdaje 1,5 milijardi kuna zamjenjivih obveznica

aldott
vl
18.05.2010.
u 15:58

Obveznice će u cijelosti upisati dva najveća vlasnika MOL i Vlada, najavio je danas na Glavnoj skupštini predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott.

Ina će izdati 1,5 milijardi kuna zamjenjivih obveznica do kraja ove godine, odlučila je danas u Zagrebu Glavna skupština kompanije. Obveznice će u cijelosti upisati dva najveća vlasnika MOL i Vlada, najavio je predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott.

Obveznice će imati promjenjivu kamatnu stopu, a ne budu li iskupljene u roku od tri godine, bit će pretvorene u dionice, u omjeru jedan naprema jedan.

Odluci Skupštine, prema kojoj mali dioničari nemaju pravo upisa obveznica, usprotivio se Božo Mikuš, predsjednik Sindikata Ine i naftnog gospodarstva te predstavnik  malih dioničara. Nazvao ju je štetnom te zatražio da se i malim dioničarima omogući upis zamjenjivih obveznica Ine.

- Bojim se da će ova odluka Ini donijeti daleko više štete nego da se nije isključilo osam posto malih dioničara - kazao je Mikuš.

Izvršni direktor Ine za financije Andras Huszar istakao je da bi uključivanje velikog broja dioničara povećalo troškove i da je ovaj tip zamjenjivih obveznica već spomenut u sporazumu s Vladom vezanom za plinsko poslovanje.

- Tada bi Ina morala ići u javnu ponudu što bi bilo mnogo skuplje i to je jedini razlog zašto su mali dioničari isključeni iz prava upisa obveznica - kazao je Huszar.

Zoltan Aldott kazao je da Ina državi duguje još otprilike 250 milijuna kuna i najavio da će dug biti isplaćen u idućih šest mjeseci.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
17:47 18.05.2010.

koja faca,koji mozak opet će naj...t mali hrvati

OB
-obrisani-
09:14 19.05.2010.

kaj 1,5 milijardu kuna, bolje zvuci-kuvajtskih dinara, barem su na dinare nauceni hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije