Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

I HPB-ovi subvencionirani krediti s kamatom 1,99 posto, uveli i nenamjenski uz kamatu 2,99 posto

Novost je nenamjenski kredit uz kamate koje se, ako je ugovorena polica osiguranja redovite otplate, snižavaju na 2,99 posto
26. veljače 2021. u 13:13 0 komentara 290 prikaza
HPB
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon što je Zagrebačka banka jučer izašla s kamatom od 1,99 posto za subvencionirane kredite, istu je nominalnu kamatu za novi krug APN-a najavio i HPB, s tim da tvrde kako će imati najnižu efektivnu kamatnu stopu za kunski kredit od maksimalno 2,09 posto.

Poslovnica Zagrebačke banke u Puli PRODUŽEN ROK Zaba spustila kamatnu stopu za APN na 1,99 posto, rok u kojem je kamata fiksna 15 godina

Za kredit u eurima nominalna je kamata 2,05 posto, EKS maksimalno 2,15 posto. U Zabi je EKS 2,22 posto. HPB kredite odobrava na 15 do 30 godina, za prvih sedam godina kamatna stopa je fiksna, a u preostalom razdoblju promjenjiva: za kredite u kunama 6-mjesečni NRS1 za kune uvećan za 1,82 posto te za kredite u eurima 6-mjesečni NRS1 za eure uvećan za 1,91 posto. Banka snosi trošak procjene vrijednosti nekretnine i ne naplaćuje naknadu za obradu kredita. Novost je nenamjenski kredit uz kamate koje se, ako je ugovorena polica osiguranja redovite otplate, snižavaju na 2,99 posto (EKS od 3,75 posto i za kune i za eure).

HNB UPOZORAVA NA TRI RIZIKA Državne subvencije za stambene kredite napuhale cijene nekretnina

- Potražnja za APN kreditima tijekom ranijih tranši pokazala je značajan interes korisnika za dodatnim izvorima financiranja uređenja vlastite nekretnine, zbog čega je HPB uvela novi nenamjenski kredit uz gotovo prepolovljenu kamatnu stopu u odnosu na redovnu liniju nenamjenskih kredita - kažu u HPB-u.

Nenamjenske kredite odobravaju u iznosima do 220.000 kuna ili 30.000 eura na rok do 10 godina, a za kredite do 50.000 kuna nema troška javnog bilježnika.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.