Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajno poskupljenje

HT nije korisnike obavijestio koliko će i što poskupjeti

brokeri
Darko Gorenak
25.03.2010.
u 20:29

T-Com bi morao pismeno ili elktornički korisnicima poručiti da zbog novih cijena imaju pravo s njima raskinuti ugovore. Hoće li to zaista i učiniti ili će taj dio prešutjeti?

HT je odlučio poskupiti cijene razgovora s fiksnih telefona. O tome je obavijestio svoje korisnike letkom uz račune za veljaču. No, u letku tek upućuje svoje korisnike na to da se o novim cjenovnim izmjenama mogu informirati 1. travnja na stranicma HT-a, ili pak u dnevnim novinama – Vjesniku?! I to je sve.

Naši čitatelji koji su korisnici upravo T-Comovih usluga iznenađeno su i ljutito nazivali redakciju tražeći pomoć i objašnjenje. Jasno im je, kažu, da stalno netko nešto poskupljuje, no u krizi je svaka lipa važna, a nedostatak pravih informacija posebno ih je razljutio. Transparentnost kojom se svi vole hvaliti ovdje je, kažu, izostala.

Proceduralna zavrzlama

Pokušali smo doznati o čemu je riječ, a HT-ova služba odnosa s javnošću vrlo je brzo poslala odgovor. Naime, poskupljenje im mora odobriti regulatorna agencija, odnosno Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM). Usto, tvrde oni, u potpunosti poštuju Zakon kada je riječ o obavještavanju korisnika. Cijene će se mijenjati od 1. svibnja, a prvog će travnja svi sve znati i rok od 30 dana bit će ispoštovan.

No, ono što je u slučaju poskupljenja ipak dobra vijest jest da je riječ tek o usklađenju cijena s povećanjem PDV-a, što bi u konačnici trebalo osigurati ‘'sitnije'’ poskupljenje i nije riječ o svim tarifama jer je za neke poskupljenje već ‘'odrađeno'’.

Nije po zakonu

U Udruzi za promicanje prava korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga Telekom tvrde da HT nije postupio po zakonu. Telekom je mišljenja da takav postupak T-Coma nije u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama. Naime, članak 24. stavak 7. tog zakona jasno propisuje da operator u slučaju promjene cjenovnih sustava “mora izvijestiti pretplatnika pisanim ili elektroničkim putem o predloženim izmjenama i njegovu pravu na raskid ugovora”. Dakle, po našem mišljenju, T-Com je bio dužan pretplatnike obavijestiti točno koje cjenovne korekcije predlaže te naglasiti kako svaki pretplatnik ima pravo u roku 30 dana od objave novog cjenovnog sustava raskinuti svoj ugovor s T-Comom bez ikakve naknade. Odredba Zakona koja pretplatnicima omogućuje da u ovakvim slučajevima kada operator povećava cijene raskinu ugovor bez obveze plaćanja ikakve odštete operateru, čini nam se dobra prilika za sve korisnike koji bi željeli prijeći nekom drugom operateru da do 30. travnja raskinu ugovor s T-Comom i uslugu ugovore s onim operaterom za kojeg smatraju da im je povoljniji. Ujedno pozivamo stručne službe Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije da provedu stručni nadzor i utvrde je li T-Com postupio sukladno odredbama Zakona ili je povrijedio zakon, za što su propisane kazne do 1,000.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 33

SN
snovakor
23:30 25.03.2010.

Samo lijeni i nezainteresirani su još uvijek kod T-com-a !! Svi vi koji želite imati sve puno jeftinije od T-com opcije...pronađite neku drugu kuću !! 168 kn plaćam mjesečno za FLAT Internet + telefon (do zdaj sam najviše platio 21717 kn !! ) Samo se pokrenite, prebacivanje ništa ne košta !!

VI
viviann
07:00 26.03.2010.

Mene zanima što je Mudrinić napraio za konkuretnost HT-a? Ništa, otkako je on na čelu HT regulartno gubi klijenta, ali eto, sad i poskupljuju cijene telefonskih razgoora, a Mudrinić se okolo prezentira kao jako mudar čovjek. Nevjerojatno.

OB
-obrisani-
21:39 25.03.2010.

Hvala bogu pa sam se riješio HT.Od kad sam na OPTIMI osjećam se odlićno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije