Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sberbank

Gref: Svi želimo poduprijeti Agrokor i dobiti svoj novac natrag

Herman Gref
Reuters/PIXSELL
12.05.2017.
u 13:03

Velike tvrtke moraju postati platforma koja kombinira regularni biznis i inovativni dio, rekao je Herman Gref na poslovnom forumu EBRD-a.

O Agrokoru je mnogo važnije postaviti pitanje vašoj Vladi nego meni. Ne mogu reći nešto novo. Mislim da je situacija pod kontrolom Vlade, a mi vrlo usko surađujemo s njom i pokušavamo naći kompromis između kreditora i dobavljača. Svi želimo isto: poduprijeti kompaniju i dobiti svoj novac natrag – kratko je izjavio Herman Gref, čelnik Sberbanka, čiji smo komentar o tijeku pregovora o Agrokoru zatražili na godišnjoj skupštini i poslovnom forumu EBRD-a koji se pod nazivom “Ciljanje zelenog i uključivog rasta“ održava u Nicosiji na Cipru.

Gref je na konferenciji gostovao kao panelist okruglog stola o konkurentnosti. Mogućnost odobravanja novog kredita Agrokoru, kao i glasine o prodaji duga trećoj strani odbio je komentirati, napominjući da je to poslovna tajna, a na pitanje je li optimističan oko ishoda, istaknuo je da idu u smjeru rješavanja situacije.

Financijski sektor očekuju velike promjene

Na panelu o konkurentnosti čelnik Sberbanka poručio je da financijski sektor očekuju velike promjene; u pet sljedećih godina bankarski biznis izmijenit će se dramatičnije nego u 50 prethodnih, što od njih zahtijeva brzu prilagodbu i inovativnost.

Kako biti dovoljno konkurentan za nošenje s energijom novih FinTecha? Velike tvrtke moraju postati platforma koja kombinira regularni biznis i inovativni dio koji donosi novu energiju i nova tržišta – dao je “recept” Gref. Napominje da čak 80 posto svih inovacija u svijetu dolazi od velikih tvrtki, a ne sveučilišta i startupa od kojih se tek jedan posto razvije u pravi biznis, a većina se proda velikim kompanijama.

Na pitanje možemo li uskoro očekivati Google banku ili Apple banku odgovorio je da taj dio poslovanja još nije reguliran, a kad bude, trebat će tri do pet godina da se pojave novi igrači i uspostavi tržište te možemo očekivati i takvo bankarstvo.

     

Komentara 3

SA
sasavt
15:05 12.05.2017.

ma koji novac cete dobit pa para nema !!!

SI
siskic
13:31 12.05.2017.

drž šta ko može i bježte što dalje od te lopovske trakavice.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
14:55 12.05.2017.

Na žalost brojke su crne. 40 milijardi kuna je približno 5.3 milijarde eura. Ako jedan (POS) stan od 90m2, u kojem mogu stanovati 4 osobe, košta 100.000 eura tada se za iznos novca koliki je Agrokorov dug može izgraditi 53.000 stanova (stanovi za 212.000 stanovnika) spomenute veličine. U toliko stanova mogli bi se useliti svi stanovnici Splita (178.000) i još 34.000 stanovnika iz okolice. Katastrofa! Ako sam pogriješio u računu ispravite me.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije