Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedica krize

Grčki čelnici ne mogu se dogovoriti o novom planu štednje

George Papandreou
AFP
29.05.2011.
u 15:09

Premijer George Papandreou je pokušao postići međustranački dogovor o novim rezovima kojima bi Grčka svima dokazala da je sposobna vraćati dugove

Grčki čelnici nisu se uspjeli dogovoriti na sastanku u Ateni o novom planu štednje premijera Georgea Papandreoua. Konzervativni vođa Antonis Samaras odbacio je predložene mjere uz objašnjenje da bi one mogle “dokrajčiti grčko gospodarstvo i uništiti grčko društvo”. Premijer i socijalist Papandreou pokušao je osigurati međustranački dogovor o daljnjim rezovima koji su potrebni za dokazivanje Međunarodnom monetarnom fondu da je Grčka sposobna vratiti novac koji dobiva u sklopu financijskog paketa pomoći.

Naime, zbog opasnosti da Grčka neće biti solventna do kraja godine, predstavnici ministara financija zemalja članica eurozone upozorili su čelnike te zemlju da MMF u tom slučaju neće isplatiti petu tranšu pomoći vrijednu 12 milijardi eura. Europu i MMF nije zadovoljio ni proces privatizacije koji je Grčka započela proteklog tjedna, u sklopu kojeg rasprodaje državnu imovinu.

Upozoravaju kako ta posrnula zemlja mora rigoroznije krenuti u još oštrije rezove, bez obzira na veliko nezadovoljstvo stanovnika Grčke, kako bi mogla vraćati dugove, ali i kako ne bi ugrozila druge zemlje Europske unije.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
17:06 29.05.2011.

Grci su veliki prevaranti i lazovi. Na osnovu falsificiranih dokumenata su usli u EU,....a poslije su takodje na osnovu lazi i falsifikata povukli veliku lovu i jos vece kredite iz EU. Sad je problem da im vise niko nista ne vjeruje,....pa cak ni oni sami sebi ne vjeruju. Nadam se da ce propasti,....kao Grcka.

OB
-obrisani-
08:06 30.05.2011.

Grci su slijednici poznate bizantske prijetvorne i cinične politike. A takav cinizam je svojstven većini lijevih stranaka - levaka, pa i grčkoj PAS OK. Tu i takvu prijetvornu i ciničnu politiku, do \"savršenstva\" su razvili naši komšije, dojučerašnji krvnici

AP
apolon
14:12 30.05.2011.

stvari se polako privode svome kraju ili bankrot Grčke ili nova pomoć MMF-a i Euro-zone koja če gurnuti Grčku u dugogodišnju / ne recesiju / već Depresiju dok će se istovremeno E.C.B. puniti toksičnim bez-vrijednim papirima za koji nitko nezna-vrijednim papirima za koji nitko nezna koliko zapravo vrijede, tom papirnatom smeću uskoro će se pridružiti novi zahtjevi Irske i ona će OPET isporučiti E.C.B -u na tone T-bond smeća!!! pozornica je postavljena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije