Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVE OPCIJE SU NA STOLU'

Filipović: Da nije bilo mjera cijene goriva bile bi skoro 2 kune skuplje

Zagreb: Ministar Davor Filipović obratio se medijima nakon sastanka s mađarskim ministrom trgovine
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
17.06.2022.
u 12:36

Dodao je kako prate situaciju te da će reagirati na vrijeme.

Ministar gospodarstva Davor Filipović prokomentirao je danas novi rast cijena goriva. Rekao je kako Vlada čini sve što može.

- Mi se nalazimo trenutno negdje tu u sredini i činimo sve što možemo kako bismo olakšali našim sugrađanima i gospodarstvu i to se već pokazalo u mjerama koje smo poduzimali do sada. Jer da nije bilo mjera, cijena benzina i dizela bi bila skoro 2 kune skuplja nego što je to sada - rekao je Filipović, prenose 24 sata.

Novinari su ga upitali i o visokim trošarinama na goriva. Rekao je kako će Vlada raditi sve što je u moći da pomogne sugrađanima i gospodarstvu.

- Sve opcije su na stolu i učinit ćemo sve da se ovi inflatorni udari ublaže što je više moguće. Ne možemo znati što će biti unaprijed, pratimo situaciju - rekao je.

Dodao je kako prate situaciju te da će reagirati na vrijeme.

Komentara 8

Avatar Kajimalima
Kajimalima
13:21 17.06.2022.

Imate vi gospodo prostora i opcija, samo ne želite svoje privilegije smanjiti. Opcija 1: Kazne za nedolazak na sjednice Sabora 5000kn. Opcija2:Smanjite svoje plaće za 20% Opcija 3:Kradite manje i smanjite broj uhljeba u državnoj službi. Na godišnjoj razini bi se moglo uštedjeti oko 500 miliona kuna. Obrazloženje za opcije: Sabornica prazna, 80ak zastupnika ne dolazi a vjerojatno niti ne zna gdje je Sabor. Na dnevnoj bazi je to 400. 000kn. Plaće, prosjek +15.000 na gore smanjiti na eventualno 10000 jer realno više ne zaslužte. Samo prodajete maglu. O lopovluku i koliko ste novca zamračili da ne govorimo. Tak da mi manje plaćamo hranu, režije, gorivo. Vi vladajući se ponašate ko Superhik, uzimate sirotinji da bi sebi bogatima pomogli. Treba Vam suditi za Veleizdaju.

PV
prcko.vita
15:22 18.06.2022.

Da nije bilo HDZ i SDP vlasti mi bi sada imali 9 kn litru benzina a ne 13 kn. Trebate dokaz? Pogledajte susjednu Mađarsku, već pola godine cijena litre benzina 9 kuna. Dakle, dragi naši ministri, koliko god vi mislili da je narod ovca, zna narod kakvi ste vi lopine i vidi narod da se može prodavati benzin i po 9 kuna, ali tamo gdje vi krenete u reforme i mjere, tamo trava više ne raste.

PA
pan-am
19:10 17.06.2022.

Ja se s njim u svemu slažem osim u onom u čemu se ne slažem .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije