Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatizacija

DIV očekuje konačnu odluku o Brodosplitu u iduća dva tjedna

'19.05.2010.,Zagreb - Hrvatski fond za privatizaciju.Otvaranje ponuda za privatizaciju 6. nacionalnih brodogradilista.Darko Pappo Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
02.03.2012.
u 18:50

Čelnici DIV-a smatraju da bi se u splitskom škveru mogla sagraditi i plinska elektrana zahvaljujući plinovodu u Dalmaciji.

Brodosplit više ne može čekati i očekujemo od ministra gospodarstva Čačića da u iduća dva tjedna donese odluku o našoj ponudi, poručili su u petak čelnici samoborskog DIV-a, koji već dvije godine pokušavaju privatizirati Brodosplit.

– Nakon dubinskog snimanja utvrdili smo da je Brodosplit u posljednje dvije godine, otkad je počeo ovaj privatizacijski postupak, ostvario dodatne 1,2 milijarde kuna gubitaka. To povećava naš obvezni udjel u restrukturiranju brodogradilišta sa 1,5 na oko dvije milijarde kuna koje trebamo investirati u idućih pet godina – objasnio je član uprave DIV-a Darko Pappo. U DIV-u smatraju da se splitski škver može, osim za brodogradnju, iskoristiti i za druge djelatnosti.

– Brodosplit ima pogon za proizvodnju dizel-motora koji se lako mogu prenamijeniti u plinske motore, a plin bi se dobivao iz novog plinovoda. Tako bismo lako na prostoru pokraj Peruče mogli graditi plinske elektrane. A višak topline koja se dobije mogao bi se koristiti za poljoprivredu, odnosno staklenike u tom području – kazao je vlasnik samoborskog DIV-a Tomislav Debeljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije