Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

CA nakon 12 godina opet leti za Istanbul

Promotivna cijena povratne karte na liniji Zagreb – Istanbul je 164 eura, u što su uključene i pristojbe zračnih luka
18. svibnja 2011. u 21:39 1 komentara 5 prikaza
\'avion croatia airlines\'
Foto: Arhiva VL

Nakon 12 godina Croatia Airlines ponovno leti za Istanbul, jedini grad u svijetu koji se prostire na dva kontinenta. Od danas pa do kraja rujna nacionalna zrakoplovna kompanija povezivat će hrvatsku i tursku metropolu tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

– Siguran sam da će letovi na ovoj relaciji doprinijeti boljoj hrvatsko-turskoj gospodarskoj suradnji i razvoju turizma, bitnom sektoru za obje zemlje. Ostvarujemo našu ideju povezivanja kolijevki civilizacije Istanbul, Atenu, Rim, Veneciju, Dubrovnik... – kazao je Srećko Šimunović, predsjednik uprave Croatia Airlinesa.

Istakao je Šimunović da je Istanbul za CA postao središnje mjesto za daljnje letove prema bliskoistočnim i dalekoistočnim odredištima.

Prvi put CA je letio za Istanbul 25. listopada 1992., a na toj liniji letjeli su do kraja 1999. Nakon toga CA je obustavio izravne letove za Istanbul, a povezivanje Turske i Hrvatske bilo je omogućeno zakupljivanjem sjedala u zrakoplovima Turkish Airlinesa. Promotivna cijena povratne karte na liniji Zagreb – Istanbul je 164 eura, u što su uključene i pristojbe zračnih luka.

Istanbul i Turska odsad su mnogo dostupniji hrvatskim građanima, a nova linija, kažu u CA, turskim će državljanima još više približiti povijesne, kulturne i prirodne ljepote Hrvatske. Pritom je Hrvatska jedno od većih turističkih odredišta za koje državljani Turske ne trebaju ulaznu vizu. (am/VLM)

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas