Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Igrec

ATP Igrecu postavljen privremeni stečajni upravitelj

ATP
Marko Jurinec/PIXSELL
09.12.2009.
u 15:12

Za upravitelja je postavljen Nenad Homara iz Koprivnice, a uz njegovu suglasnost, kaže sudac Vukelić, odlučio je i privremeno zabraniti raspolaganje imovinom tvrtke.

VARAŽDIN - Autoprijevozničkoj tvrtki ATP Igrec iz Varaždina postavljen je privremeni stečajni upravitelj. Odlučio je to Željko Vukelić, sudac i predsjednik Trgovačkog suda u Varaždinu, nakon ročišta u ponedjeljak te dobivši izvješće o glavnom računu tvrtke od HPB-a. Glavni račun tvrtke Stjepana Igreca, inače predsjednika Nadzornog odbora Varteksa i najvećeg pojedinačnog dioničara (7 posto), u blokadi je duže od 160 dana, a
dugovanje iznosi oko 1,4 milijuna kuna.

Za upravitelja je postavio Nenada Homara iz Koprivnice, a uz njegovu suglasnost, kaže sudac Vukelić, odlučio je i privremeno zabraniti raspolaganje imovinom tvrtke. Nad ATP-om će se provesti temeljita financijska analiza.

Kad se vide dugovanja i prihodi tvrtke te utvrde stvarna potraživanja vozača kamiona, koji su posredstvom sindikata i pokrenuli zahtjev za stečaj, odlučit će se što dalje.

- I dalje je problem što se nisu plaćali porezi i doprinosi radnicima, sporne su neke otpremnine, obračun plaća i dnevnica, njihova isplata bez specifikacija i s računa druge tvrtke itd. - kaže povjerenik SSSH Franjo Veble, zadovoljan ovom odlukom.

U ponedjeljak je na ročištu izjavio kako vjeruje da Igrec nema osiguran posao niti ga misli obavljati te kupuje vrijeme da bi mogao rasprodati vrijednu imovinu tvrtke koju je stekao u privatizaciji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije