Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ante Babić novi tajnik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj

Babić je karijeru počeo 1994. godine na Ekonomskom institutu u Zagrebu gdje je obnašao različite dužnosti vezane uz međunarodnu ekonomiju, a iste godine počinje raditi i u Gospodarsko-kreditnoj banci
04. rujna 2013. u 13:41 0 komentara 1217 prikaza
babic
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Upravni odbor Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council - FIC) imenovao je dr. Antu Babića novim glavnim tajnikom. Njegova najvažnija zadaća bit će suradnja s ključnim interesnim skupinama Udruženja i njegovo uspješno pozicioniranje u gospodarskom okruženju, doznaje se iz priopćenja FIC-a.

– Babić će raditi na jačanju suradnje s tijelima vlasti, poslovnim udruženjima i drugim važnim dionicima s ciljem stvaranja povoljnijeg okruženja za strane ulagače te unaprjeđenja poslovne klime u Hrvatskoj – izjavio je Mladen Fogec, predsjednik Udruženja stranih ulagača.

Babić je karijeru počeo 1994. godine na Ekonomskom institutu u Zagrebu gdje je obnašao različite dužnosti vezane uz međunarodnu ekonomiju, a iste godine počinje raditi i u Gospodarsko-kreditnoj banci. Četiri godine poslije postaje glavni stručni suradnik u Direkciji istraživanja Hrvatske narodne banke, a 1999. imenovan je voditeljem odjela za bilancu plaćanja i tečaj u Direkciji istraživanja. Osnivanjem Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju 2004. godine Ante Babić postaje državni tajnik i ekonomski savjetnik premijera. Od 2004. do 2005. obnaša i dužnosti člana Nadzornih odbora Ine, Hrvatskih željeznica, Croatia osiguranja i Brodotrogira.

Jedan je od osnivača Hrvatskih izvoznika, njihov počasni član i dugogodišnji potpredsjednik. U Končar Električnoj Industriji d.d. bio je predsjednik Nadzornog odbora 2004. – 2008., a potom član Nadzornog odbora 2008. – 2011. Od 2005. godine bavi se savjetovanjem privatnog i javnog sektora kroz vlastite savjetničke tvrtke, od kojih je Centar za međunarodni razvoj, na čijem je čelu do danas, osnovan 2008. godine i bavi se makroekonomijom, financijama, strategijom, razvojem i EU. Upravo posljednje dvije godine intenzivno se bavi EU i pripremom hrvatskih poduzetnika za ulazak u EU i poslovanje u EU kroz projekt EUforija, koji je odrađen u obliku tematskih jednodnevnih konferencija na kojima su sudjelovali ministri u Vladi RH te brojni domaći i inozemni stručnjaci po područjima te više 700 poduzetnika, a što je završilo objavom knjige „EUforija: kako uspješno poslovati u EU?“.

>> Ovo je 39 državnih i privatnih projekata spremnih za ulagače

INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Filmska priča volontera iz domaće kompanije: 'U 10 godina smo prošli smijeh i suze'
ohr
OHR SAVJETNIK
Ljudsko tijelo čini impresivne stvari: Regeneracija ovog unutarnjeg organa započinje u roku od nekoliko sati od prepoznavanja oštećenja
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.