Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bar-Boljare

Aktoru istekao rok za autocestu u Crnoj Gori

Željko Žderić
Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
12.12.2010.
u 10:45

Šef crnogorskog vladinog pregovaračkog tima za izgradnju autoceste Zoran Radonjić kazao je podgoričkim medijima da će se crnogorska vlada oglasiti tek nakon sjednice Vijeća za izgradnju autocesta.

Grčko-izraelskom konzorciju Aktor-Shikun Binui (HCH) u petak u ponoć istekao je i posljednji rok za dostavljanje financijskih jamstava za izgradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom, koji mu je odredila vlada Crne Gore nakon produžetka od mjesec i pol dana, prenosi Bankamagazin.

Zoran Radonjić, šef crnogorskog vladinog pregovaračkog tima za izgradnju autoceste, podgoričkim je medijima kazao da će se crnogorska vlada oglasiti tek nakon sjednice Vijeća za izgradnju autocesta idućeg tjedna, a tada bi se mogle razmotriti ponude i nekih drugih kompanija.

U crnogorskoj vladi očito nisu voljni da dalje produžavaju rok Aktoru, jer smatraju da Europska investiciona banka (EIB), na koju se dugo čeka, nije jedini kreditor koji može da financira izgradnju ove autoceste.

Grčko-izraelski konzorcij ušao je u igru nakon što hrvatske tvrtke, koje je predvodio Konstruktor, nisu uspjele ni u produženom roku dostaviti potrebna jamstva.U crnogorskoj vladi nerado govore o eventualnim alternativama. No, spekulira se da bi sada u igru mogli ući Kinezi, koji bi kao jednog od podizvođača radova mogli angažirati Konstruktor, piše Bankamagazin.

Komentara 3

JO
jokerherc
12:24 12.12.2010.

Jadna Država u kojoj ovaj ceste gradi! Od kada se razišao s kumom malo mu se zanepodalo... Samo još nitko nije odgovorio od kuda mu novci s kojima je navdno kupio Konstruktor??? Od onoga što je osobno imao u to vrijeme mogao je kupiti polovnog TAM-ića, električnu mješalicu za beton (polovnu naravo) i nešto alata (čekić, kliješta i sl)!!!??? A boga mi koliko unam i iz Hrvatske Lutrije nije dobio na LOTO-u??? Ma čovik je zajebo i Koperfilda...

ST
sttipe
12:46 12.12.2010.

sad je dosla pravna drzava,pa ce se sve objasnit..koperfild nema takvu moc objasnjavanja ka nasi udbasi..

IN
Interpol
09:04 13.12.2010.

Pa i vi Hrvati ste bili kandidati, da izgradite Crnogorcima avtocestu.....hahaha kako to mislite, vi bez novca, Crnogorci isto tako.....pa nema više bratstva i jedinstva, na koje ste se uvijek izgovarali i zna se, kojeg ste muzli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije