Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI KVARTAL

A1 Hrvatska objavio financijske rezultate: Povećani prihodi i ulaganja

A1 financijski rezultati
Foto: A1 Hrvatska
1/2
29.04.2019.
u 21:52

U odnosu na isti kvartal prošle godine došlo je do povećanja prihoda za 2,6 posto

Tvrtka A1 Hrvatska objavila je financijske rezultate prvog tromjesečja ove godine. Prema njima prihodi su porasli za 2,6%, ulaganja za 79,7%, a broj mobilnih pretplatnika povećao se za 8,5%.

Osim toga EBITDA (operativna dobit) je povećana za 6,3 posto te iznosi 31,7 milijuna eura. Prihodi iznose 102,1 milijuna eura, a ulaganja 24,7 milijuna eura.

Na uspješnu 2018. godinu nastavio se i prvi kvartal 2019. godine u kojem je A1 Hrvatska nastavila s porastom ključnih poslovnih pokazatelja. Tako je potražnja za Homebox uslugom u mobilnom sadržaju, televizijskim sadržajem u fiksnom segmetnu i dalje su glavne odrednice rasta na tržištu. 

Foto: A1 Hrvatska

Premda su se i troškovi povećali i prihodi su se u odnosu na isti kvartal prošle godine povećali za 2,6 posto zbog rasta prihoda od usluga. Razlog je to većih ulaganja kompanije u televizijski sadržaj, tehničku opremu i promocije korisnicima.

U mobilnom segmentu rast je omogućila povećana potražnja za Homebox uslugom kao i jake promotivne aktivnosti.

U fiksnom segmentu pak došlo je do povećane potražnje televizijskog sadržaja. Ulaganja u sadržaj poput UEFA Lige prvaka te u nove ekskluzivne programe poput BBC First-a koji je u potpunosti titlovan na hrvatski jedan su od pretpostavki rasta broja korisnika na čak 695 tisuća.

Predsjednik Jiříj Dvorjančanski predsjednik Uprave osvrnuo se na rezultate.

- Tvrtka A1 Hrvatska nastavlja sa snažnim operativnim poslovanjem uz stabilan organski rast u ključnim tržišnim segmentima. Uz postpaid mobilne usluge te značajan rast mobilnog širokopojasnog segmenta zahvaljujući Homebox usluzi, naša konvergentna strategija pokazuje odlične rezultate. Viši kapitalni izdaci rezultat su nabave frekvencija u spektru 2.100 MHz, što će dodatno osnažiti korisničko iskustvo i unaprijediti kvalitetu usluga, a ujedno i pokazuje našu spremnost na reinvesticiju sredstava zadržanih uslijed smanjenja parafiskalnih naknada. Kao pouzdan partner za digitalno doba kako za korisnike, tako i za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo i društvo, u narednim mjesecima planiramo daljnja ulaganja u mrežnu infrastrukturu i u kvalitetu usluga - rekao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije