Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digitalna transformacija

U A1 cijeli menadžment ostao bez svojih ureda

Zagreb: A1 predstavio nove poslovne prostore i novu politiku ljudskih potencijala
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/12
01.12.2018.
u 22:29

Novi moderni radni prostori za nove načine rada u digitalnom dobu. U A1 kampus investirano je 4 milijuna eura u projektu koji je trajao godinu dana

A1 Hrvatska, (prije poznat kao Vipnet) uz promjenu imena i branda potpuno je promijenio i način rada pa i dizajn poslovnih prostora, stoga su nas jučer ugostili te predstavili sve novitete. Još prije dvije godine pokrenuli su procese digitalne transformacije s ciljem digitalizacije korisničkog iskustva. A ta je transformacija uključivala i promjenu internih procesa, uvođenje novih metoda rada te razvoj novih digitalnih vještina te modernizaciju radnog prostora. 


U modernizaciju su investirali gotovo 4 milijuna eura. Unutar projekta implementirane su društvene zone na svakom katu, neformalna mjesta za rad, a broj soba za sastanke narastao je s 20 na 81 – što uključuje fokus sobe za kratke sastanke te šesnaest kolaboracijskih soba za agilne timove. Ukratko, sada rade u otvorenim prostorima, a zid odnosno ured nema ni predsjednik uprave kao ni članovi menadžmenta. Nadalje, nema više vertikala poput toga da odjel marketinga sjedi na okupu, već zajedno sjede oni koji i surađuju na istom projektu i iz različitih odjela. 


Zagreb: A1 predstavio nove poslovne prostore i novu politiku ljudskih potencijala
1/12

– Kampus kompanije posebno je dizajniran tako da bude zabavan i suvremen, a da istovremeno potiče kontinuirano učenje i razvoj te izgrađuje kulturu suradnje i inovacija – rekao je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja A1. 
Osim uvođenja agilnih metodologija, kompanija ulaže više od 3 milijuna kuna godišnje na edukaciju zaposlenika.

Pokrenuta je i Digitalna akademija, a u 9600 sati treninga, više od 500 zaposlenika, učilo je o različitim metodologijama kao što su Design Thinking, UX Design, Product Owner, Agile & Scrum, Lean Six Sigma Green Belt, Big Data i slično.

Uvode se i fleksibilni oblici rada, poput fleksibilnog radnog vremena i fleksibilno mjesto rada. 


– Fizički radni prostor i fiksno radno vrijeme, ubrzano se napuštaju u digitalnoj eri. Od tvrtki se očekuje efikasnost, fleksibilnost i novi pristup poslu. Te trendove pratimo i mi ne bi li zaposlenicima omogućili bolji balans između privatnog i poslovnog života – pojasnio novosti je Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije A1 Hrvatska.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 8

HR
Hrabraja
00:44 02.12.2018.

Ne kuzim tu novu dimenziju, usluga ista kao i prije. Cijene iste ili malo vise nego prije. A najbolja fora je s mobitelima 90% popusta kao sada je 9 kn, a ostatak normano na 36 rata tako da kupis mob mob skuplje nego u slobodnoj prodaji

Avatar Olujni
Olujni
01:08 02.12.2018.

Meni jucer trazili za obicni startni trio paket 300 kn i 1.000 kn za instalaciju koju ja u 5 min sam mogu odraditi. Taj isti paket kod Optime kosta 169 kn i 0 kn instalacije! Hebo ih njihov novi prostor, mnogo bitno!!

SA
SamoMalo
23:44 01.12.2018.

Jos jedan PR clanak u novinarstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije