Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzgojite si odrezak

Suosnivač PayPala dao 300.000 $ za tehnologiju 3D printanja mesa

'za vrt..14.11.05. meso...kolinje snimio:davor visnjic'
Davor Višnjić/PIXSELL
20.08.2012.
u 19:11

Printanje mesa u budućnosti bi trebalo biti ekološkiji način za zadovoljenje ljudske potrebe za proteinima životinjskog podrijetla

Umjetni odresci iz laboratorija uskoro bi se mogli naći na stolu, i to zahvaljujući Peteru Thielu, milijarderu i suosnivaču PayPala. Taj je investitor odlučio uložiti 350.000 dolara u razvoj tehnologije pomoću koje bi se odresci, poput organa, printali 3D pisačima.

Novac iz Peterovih ruku primila je kompanija Modern Meadow koja sada ima zadaću usavršiti printanje mesa koje bi u budućnosti trebalo biti ekološkiji način za zadovoljenje ljudske potrebe za proteinima životinjskog podrijetla.

Komentara 4

LO
lojtra1
21:15 20.08.2012.

A koliko budu koštali "toneri"?

Avatar Časna seka
Časna seka
21:53 20.08.2012.

To kao hrana za mačke, samo što neće biti bljutavo.

DU
Deleted user
11:33 21.08.2012.

slazem se ja da treba paziti na zivotinje i sl... ali kakve sve bolesti ce se pojaviti sa tim "printanim" umjetnim mesom... a jos je gore sto i kada odes u super market nemas pojma kakvo meso tamo kupujes paa tako super market u svom odjelu ima i "kopiraonicu/stampariju" za meso :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije