Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA TEHNOLOGIJA

Glasovne naredbe vozača Volva: Otključaj vrata, uključi grijanje i upali svjetla!

Volvo
Foto: Volvo
1/3
14.01.2016.
u 12:00

Vlasnici Volvo automobila uskoro će moći komunicirati sa svojim automobilom putem pametne narukvice, odnosno Microsoftovog uređaja Band 2

Sjećate li se kako je David Hasselhoff kao glavni junak u seriji Knight Rider razgovarao s vozilom i davao naredbe svom inteligentnom automobilu KITT, crnom Pontiacu Firebird Trans Am? Točno 33 godine poslije švedski proizvođač automobila Volvo, uz pomoć računalnog diva Microsofta, predstavlja nešto slično.

Vlasnici Volvo automobila uskoro će moći komunicirati sa svojim automobilom putem pametne narukvice, odnosno Microsoftovog uređaja Band 2. Vozač će uz pomoć pametne narukvice daljinskim putem jednostavnim glasovnim komandama automobilu narediti da otključa vrata, uključi grijanje, namjesti navigacijski sustav na novo odredište, upali svjetla ili da se oglasi sirenom ako je slučajno zaboravio gdje je parkirao. Funkcija će biti dostupna u većini zapadnoeuropskih zemalja, SAD-u, Brazilu, Rusiji i Kini već u proljeće iduće godine.

Volvo je usredotočen na stvaranje automobila prikladnog za jednostavno korištenje najnovije i najinspirativnije tehnologije. S glasovnim upravljanjem, mi smo tek na početku korištenja mogućnosti koje pružaju digitalni funkcionalni sustavi rekao je Thomas Müller, potpredsjednik Volvo Car Grupe.

>> Novi Volvo bit će veliki konkurent Mercedesu E-klase, Audiju A6 i BMW Seriji 5

>> Volvo bez dodatne opreme pregazio dva čovjeka

Komentara 4

Avatar Peterančan
Peterančan
13:04 14.01.2016.

Same budalaštine. Ko da je čovjeku problem rukom otključati vrata, otvoriti prozor, upaliti svjetla, radio... "strašno" je važno da mi pokaže potrošnju goriva od točke "a" do točke "b". Ali zato takav "auto" košta par tisuća ojra više, a bedaki plaćaju kaj se budu mogli *určiti pred pajdašima. Skužili hebivjetri koji drže svjetski kapital kolko ima na svijetu ljudi sa IQ-om identičnom broju cipela. Kud plovi ovaj brod??

ZL
zlatnirat
18:12 14.01.2016.

Da i onda kompjuter zove centralu da je auto ukraden, jer vlasnik nije stigao u predvidenom vremenu u auto sjesti ili zaboravio uslijed telefonskog poziva na pr. ili slicno, i toga imamo cesto upisano u protokolu poziva kod osiguranja.

PJ
pjer1963
21:41 14.01.2016.

Vi koji ne volite tehnicka dostignuca vozite sigurno 15 godina stare automobile i necete bolje ni imati a tehnicki napredak se ne moze zaustaviti.Ni ja ne vozim tehnicko "cudo" ali Auto mora imati malo vise nego stojadin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije