Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponudio kuću

Frano Širović za Večernji: Teško mi je bilo gledati sudbinu te obitelji pa sam reagirao

obitelj cvjetković deložacija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
17.03.2015.
u 17:44

Samo sam htio ponuditi pomoć obitelji Cvjetković, kaže Širović koji je morao isključiti mobitel od silnih poziva podrške i medija

Deložacija zagrebačke obitelji Cvjetković odgođena je za dva do tri mjeseca. Nije bilo policije, došao je tek ovršitelj koji je rekao da je sud odgodio deložaciju. Na Bukovcu, u Mogilskoj 5 gdje žive, razilaze se aktivisti Živog zida koji su tamo proveli noć.

Obitelj Cvjetković ostaje u svome domu iako su dobili posve neočekivan dar – kuću na korištenje u Obrovcu Sinjskom koju im je nakon konzultacija s obitelji odlučio ponuditi Frano Širović.

– Svi smo dirnuti ovom humanom gestom čovjeka kojeg nismo upoznali. Kći Ivana čula se s njime danas prvi put kako bismo mu zahvalili na pomoći koju nam je ponudio u ovom teškom trenutku. Odluku je donio nakon što se konzultirao sa svojom majkom koja živi u Obrovcu Sinjskom. Mi ipak ostajemo u svojoj kući i borimo se za naš dom. Vjerujemo da će pravna država profunkcionirati. Ne želimo ispasti nezahvalni, no naši životi su ovdje, moje radno mjesto je ovdje u Zagrebu, djeca ovdje idu u školu pa ne možemo tek tako otići – rekla je Marija Veronkica Cvjetković i dodala da je Frano Širović izjavio kako se ne želi povlačiti po medijima jer je odluku da im pomogne donio spontano.

Ipak, uspjeli smo doći do Širovića koji je kazao kako nije htio ovoliku pozornost.

– Samo sam htio ponuditi pomoć obitelji Cvjetković, kaže Širović koji je morao isključiti mobitel od silnih poziva podrške i medija.

– Teško mi je bilo na televiziji gledati sudbinu te obitelji pa sam reagirao. Imam kuću od 120 kvadrata koja je useljiva, ima sve potrebno i meni ne smetaju. Nije točno da ću se ja morati preseliti odande kako neki tvrde, ima mjesta za sve. Obitelj je dobrodošla ako im treba – ponovio je Širović za Večernji list.

Marija Cvjetković zahvalila je svima koji su se angažirali kako bi pomogli njezinoj deveteročlanoj obitelji.

– Zahvaljujući Živom zidu i medijima, svaki dan nam pristupaju mnogi nepoznati građani i nude pomoć, na čemu im od srca zahvaljujemo. Jedan od njih je i odvjetnik Vladimir Gredelj koji se ponudio besplatno zastupati našu djecu u novim pravnim postupcima koje ćemo pokrenuti – rekla je Marija Veronkica Cvjetković.

>> Sud o deložaciji Cvjetkovića: Unatoč presudama odbijaju predati kuću kupcu

>> Deveteročlana obitelj Cvjetković čeka deložaciju, podršku im pružili prosvjednici

Komentara 15

MI
Mirnadob
16:21 17.03.2015.

Pa bilo bi doista zalosno,kada u HR medju tolikim "kukoljem" nebi se nasao i koji klas ciste psenice?Doduse rijetko,ali se ipak nadje,kad je netko u nevolji zbog katastrofalnih zakona,koji svatko tumaci kako hoce i zeli.

DU
Deleted user
16:45 17.03.2015.

Lijepo od čovjeka, ali cijeli njihov život povezan je sa Zagrebom... jako teška stvar... netko zlurado komentira " što su dizali kredit"... a i sam sam bio žrtvom švicarca i promjenjivih kamata, doduše zadnjih desetak rata za auto... ostaje gorak okus u ustima na lopovluk banaka...

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:54 17.03.2015.

Bravo svaka cast i kad kritiziramo ljude onda treba imat na umu da smo svi mi ranjivi i da tristo obitelji vodi drzavu ,pa ajmo ko casni domoljubni kao ljudi opcenito rec dosta u ime svih nas i dajmo probudimoo se mi mali branitelji radnici ma mi domoljubi ,moze li bit domoljub covjek koji se obogati na vlastitom narodu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije