Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Mirnovec Pirotehnika osmišljava otvaranje i zatvaranje Azijskih igara

Mirnovec pirotehnika
Mirnovec
08.11.2010.
u 16:36

Direktor Mirnovca Franjo Koletić okupio je hrvatske umjetnike i u tijeku su pripreme za veliki posao u Aziji

U konkurenciji 37 ponuđača samoborska tvrtka Mirnovec Pirotehnika na međunarodnom je natječaju dobila posao osmišljavanja i organizacije ceremonije otvaranja i zatvaranja Azijskih igara koje se idući mjesec održavaju u omanskom Muskatu.

– Krajem ljeta ostale su tri tvrtke u užem izboru pa smo išli na dodatnu prezentaciju Olimpijskom odboru i dobili posao. Inače, već se dugo želimo proširiti na to tržište i javljali smo se na natječaje i to odavde. U međuvremenu smo pokrenuli i osnivanje tvrtke u Omanu, što nije jednostavno, te smo se javili na natječaj za Azijske igre – opisuje Franjo Koletić, direktor Mirnovec Pirotehnike put do Omana. Pripreme su u punom jeku, a i posla je puno. Za glazbu je zadužen Alan Bjelinski, koreografkinja Larisa Lipovac uvježbava plesače, redatelj je Krešimir Dolenčić... Dio je to imena koja je Koletić uključio u megaprojekt nakon što su mu iz Omana javili da ne traže samo ponuđača za vatromet nego organizatora kompletne ceremonije.

– Okupio sam naše umjetnike, imali smo sastanak i jednostavno se primili posla. Napravili smo ponudu i javili se na natječaj – priča Koletić, čija tvrtka odnedavno ima i svoju omansku filijalu.

Za tehnički dio priče angažirali su, primjerice, i tvrtku iz Sirije jer je predugo i komplicirano apsolutno sve slati odavde na 25-dnevno putovanje brodom. Među ostalim, riječ je i o pozornici za pet tisuća VIP-gostiju...

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:53 08.11.2010.

svaka cast

AR
archy
21:04 11.11.2010.

Još jednom svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije