Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Faltis na City placu

Jabuke svih vrsta nude na štandu OPG-a Faltis

city plac
Slavko Midžor/PIXSELL
22.11.2015.
u 12:00

Zagrepčani su zavoljeli voće koje stiže s imanja u Moslavini, gdje uzgajaju i kruške, breskve i jagode, a ima i vinove loze

Tri kilograma domaćih jabuka za svega deset kuna. Recept je to kojim obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Faltis na svoj štand na City placu u City Centru one West privlači Zagrepčane. Kako objašnjava prodavačica Tea Dolenec, jabuke Faltis uzgajaju se već trideset godina, a tretiraju se minimalno ili ne uopće.

– Osim jabuka, na OPG-u koji se nalazi u Velikoj Ludini u Moslavini uzgajaju se i kruške, breskve i jagode, a ima i vinove loze – kaže Tea Dolenec. Godišnje se, dodaje, uzgoji oko pedeset tona jabuka po hektaru, a na imanju je upravo tom voću posvećeno trideset hektara. Uzgajaju se gotovo sve vrste jabuka, govori simpatična prodavačica, a omiljenu sortu Zagrepčani zasad, primijetila je, nemaju.

– Mislim da vole sve. Odnosno, kupuju ih podjednako, pa ne mogu reći da se neke prodaju brže od drugih. Doduše, to je i logično budući da su sve vrlo ukusne – samouvjereno kaže Tea Dolenec te usput objašnjava kako se na štandu OPG-a Faltis na City placu trenutačno mogu naći i kruške, također po povoljnoj cijeni, pakirane baš kao i jabuke. *

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije