Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje se kupamo

Proveli istraživanje o urinu u bazenima i sami se šokirali kada su otkrili koliko ga ima

Kupanje u bazenu
Foto: Thinkstock
02.03.2017.
u 08:02

U jednom je bazenu otkriveno 26,5 litara urina, a u drugom čak 76 litara

Sve su iznenadili rezultati istraživanja količine urina u javnim bazenima. Jer, unatoč prijetnjama kako će se oko vas pojaviti plava mrlja zbog koje će svi znati da ste se popiškili u bazen, mnogi se ne obaziru na njih i jednostavno se olakšaju u vodi u kojoj se kupaju.

Istraživanje provedeno na dva javna bazena u Kanadi iznenadilo je i one koji su ga proveli. Testirali su jedan bazen od 416.000 litara i veći od 830.000 litara. Tijekom tri tjedna kupači su u manji bazen ispustili 26,5 litara urina, a u veći gotovo 76 litara urina.

Osim toga, proveli su istraživanje i na 31 drugom bazenu i jacuzzijima i otkrili su kako u svakom ima urina, piše Huffington Post.

Iako je urin sterilan, on sadrži ureu, amonijak i aminokiseline koje mogu uzrokovati infekcije oka i dišnog sustava, a dugogodišnjim kupanjem u takvim bazenima može se razviti astma.

Voditeljica istraživanja Lindsay Blackstock u Alberti savjetuje da se zbog toga upozori građane koje su opasnosti uriniranja u bazene.

– Preporučujemo svim korisnicima bazena da se prije i nakon kupanja u bazenu otuširaju i molimo ih da, ako osjete potrebu za mokrenjem, da to učine u toaletu, a ne u bazenu u kojem se i sami kupaju – rekla je ona. 

>> Evo kako su stanovnici Hamburga spriječili posjetitelje noćnih klubova da mokre po zidovima

Ključne riječi

Komentara 1

TE
texas
10:56 02.03.2017.

Zar nepostoji reagens u bazenu kad se olakšaš da se voda oko tebe ofarba u neku boju,ili tu netko štedi na tome???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije