Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Starohrvatski bestijarij VBILO NA WEBU

Znate li tko su coprnice, coprnjaki i vrači? Zagreb je prepun legendi i mitova, evo kako ih možete otkriti

Zagreb: Kulturno-turisti?ki obilazak znamenitih lokacija s gornjogradskim coprnicama
Sanjin Strukic/PIXSELL
25.02.2024.
u 13:18

Radionice priprema ekipa iz Centra za kulturu Trešnjevka

"Starohrvatski bestijarij" projekt je Centra za kulturu Trešnjevka koji je usmjeren na očuvanje kulturne baštine, i to legendi, mitova i priča naših predaka, a namijenjen je djeci i mladima. Počinje u ponedjeljak, kada će učenici drugih razreda OŠ Pongračevo upoznati jahača, Grabancijaša, pa onda nakratko probuditi zmaja, Pozoja, koji je, priča se, velik kao Zagrebačka gora.

Na radionici će izraditi i vlastiti primjerak tog mitskog bića. A tko su coprnice, coprnjaki i drugi vrači naučit će u srijedu četvrtaši OŠ Augusta Šenoe. Otkrit će mogu li zagrebačke vještice letjeti na metlama te izraditi vlastite magične predmete.

Malena vodena vila Ajla iz Nadgore, čarobnog mjesta iznad Samoborskog gorja, u četvrtak će pak povesti drugaše OŠ Horvati u potragu za tajnim stanovnicima Rudnika svete Barbare, Bergmanima. Usto će se učenici drugih razreda OŠ Pongračevo 13. ožujka pozabaviti vilama i vilenjacima. 

VIDEO: Dunja Trojan: 'Možemo li biti dovoljno hrabri pa pretpostaviti da igre mogu pomoći promijeniti svijet na bolje?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije