Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na veletržnici

Zabranili im ulaz u skladišta pa se kvari svježa riba, meso, voće i povrće

Zagreb: Hladnjače i skladišta na Slavonskoj aveniji
Matija Habljak/PIXSELL
24.04.2022.
u 22:13

Prema novoj odluci ravnateljice Tržnica Zagreb, skladište se više ne može koristiti neograničeno. Nastupilo je novo radno vrijeme, od ponedjeljka do petka od pola pet do 14 sati, subotom do 13, dok je u nedjelju skladište zatvoreno.

Velika nevolja snašla je u petak sve one koji koriste prostor zagrebačke hladnjače i veletržnice u Slavonskoj ulici. Naime, odlukom Božene Cvitanović, ravnateljice Tržnica Zagreb, podružnice Zagrebačkog holdinga, da ograniči radno vrijeme skladišta u kojima oni koji trguju čuvaju lako kvarljivu robu, odnosno svježu ribu, meso, voće i povrće. 

Prema novoj odluci koja je stupila na snagu u petak, skladište se više ne može koristiti neograničeno kao do sada već je nastupilo novo radno vrijeme, od ponedjeljka do petka od pola pet do 14 sati, subotom do 13, dok je u nedjelju skladište zatvoreno i ulaz je zabranjen. 

Kada je odluka stupila na snagu, u petak je na Slavonskoj nastao kaos jer su šleperi koji inače neograničeno ulaze u prostor čekali u dugačkom redu da uđu u prostor, što je prouzročilo prometne gužve.

Zabrana rada nedjeljom prouzročila je veliko ogorčenje među korisnicima jer im se roba do koje ne mogu doći kvari unutar skladišta, što im uzrokuje velike materijalne gubitke i ugrožava poslovanje. 

– Prije 15 godina zbog toga smo se dogovorili da u prostore ulazimo kada god želimo jer svuda u svijetu skladišta veletržnica rade od 0-24. Takva je priroda posla. U petak je uvedena odluka, a da nas nitko o tome nije obavijestio i nastao je kolaps. Šleperi su čekali na ulazak, a naša roba zakasnila je na tržnice, u trgovačke lance, dućane i restorane koji je od nas kupuju – govori Mario Mandac, vlasnik tvrtke Ora Adriatica i jedan od najvećih zagrebačkih trgovaca svježom ribom. 

Kasnije je, kaže, doznao da je ravnateljstvu veletržnice pod prijetnjom otkaza zabranjeno da ih puštaju u skladišta izvan radnog vremena, a razlog svemu navodno su dvije gospođe kojima smeta buka koju noću proizvode šleperi. 

– Ovdje su se navodno nedavno doselile, no veletržnica se nalazi u industrijskoj zoni i proizvodi buku posljednjih 50, 60 godina. Ne mogu vjerovati da nam se to događa! Zbog lošeg vremena, srećom, nisam slao kombije po jadransku ribu. Da jesam, sve bi mi se pokvarilo. Susjed koji prodaje jagode, nije mogao ući u nedjelju pa mu je dio robe također propao – ogorčen je naš sugovornik. 

Posebno ga ljuti to što ih o novom radnom vremenu nitko nije obavijestio. Da bi doznali razloge ovakve odluke, obratili su se upravi Tržnica i uredu gradonačelnika, no još uvijek nisu dobili nikakvo objašnjenje. 

– Naš je posao specifičan i roba do koje ne možemo unutra se kvari, stvaraju se zapreke u distribuciji, što direktno ugrožava lanac opskrbe hranom u Zagrebu, ali i stotine radnih mjesta u tvrtkama koje ovdje skladište. Nitko se nije oglasio da nam objasni zbog čega, a zaista bismo voljeli znati zašto – rekao je Mandac koji najavljuje kako će stotinjak korisnika prostora sigurno reagirati na ovu nepravdu. 

Koji je razlog ovakve odluke i mi smo pitali Tržnice Zagreb, Zagrebački holding i gradsku upravu, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo. 

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
05:49 25.04.2022.

Vau dve stare smrdljive pi **e smeta buka. Pa nek se odsele

Avatar Cantor
Cantor
07:28 25.04.2022.

Prvo ste sve poduzeli da se nikome ne isplati ništa raditi. Onda ste raselili pola naroda. Sada sve uništite tako da ostane spaljena zemlja. Onda možete reći da je posao za koji su vas zadužili vaši gospodari konačno završen.

MA
malaliba
06:51 25.04.2022.

Po toj logici treba zabraniti i noćne tramvaje preko mosta mladosti, ili recimo Vodnikovoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije