Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
situacija sve gora

FOTO Salata 20, jaja 14 kuna... Cijene na zagrebačkim tržnicama zabrinjavaju mnoge kupce

Potrošačka košarica, cijene proizvoda na tržnici u Zagrebu
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/23
07.02.2022.
u 07:56

Svjedočimo sve većem i većem divljanju cijena, a zbog situacije na tržištu poskupit će i proljetna sjetva čega se poljoprivrednici pribojavaju

Nema većeg gastronomskog užitka do pripreme obroka od namirnica kupljenih na zagrebačkim tržnicama. Svaki Zagrepčanin ima svoje omiljene kumice i prodavače čije vrijedne ruke za nas ubiru plodove o kojima skrbe s ljubavlju i pažnjom. Svježina povrća i voća s tržnice ne može se mjeriti s onima iz trgovina, međutim ni njih nisu zaobišla poskupljenja. 

Cijene su narasle, a rast će i još zbog poremećaja na tržištu te rasta cijene repromaterijala i energenata. Zbog svega toga domaći poljoprivrednici strahuju pred proljetnom sjetvom koja se nezaustavljivo približava. 

Rast cijena vidljiv je i na Dolcu. Kilogram krumpira lani smo na tržnicama znali pronaći i po cijeni od tri do pet kuna. Ove je godine najjeftijini šesti ili sedam kuna po kili. Domaća jaja prošle su godine na placu koštala desetak kuna, ove godine ih na Dolcu možete kupiti za 14. Salata kristalka narasla je pak na nevjerojatnih 20 kuna za kilu, dok ćete krastavac platiti i 28 kuna.

Njemu nije sezona, no ipak se ne sjećamo da je ikada bio ovoliko skup. Sezona je zato blitvi, no kilogram zadarske blitve ne Dolcu ćete platiti 25 kuna. Ponuda dana svakako su dvije kile banana ili jabuka za deset kuna pa savjetujemo đir po Dolcu jer se uvijek nađe poneka ovakva akcija. Ostale cijene  pogledajte na fotografijama koje je snimila Pixsellova fotoreporterka Zoe Šarlija. 

Ključne riječi

Komentara 27

IG
igorl
09:38 07.02.2022.

Odavno sam prestao kupovati na placevima, osim neke specificne stvari i to samo u sezoni. Sve ostalo su prekupci koji imaju robu istu ili losiju nego u trgovackom centru. Zimi nemas nista "domacega" za kupiti. Jer nista nije u zimi u sezoni.

SI
sinke12
08:23 07.02.2022.

Zato imamo trgovačke centre. Jebo vas blitva za 25 kn.

KR
kruno100
10:39 07.02.2022.

Prvo tržnice su mahom preuzeli prekupci. Kad vidim vansezonsko povrće, onda mi nitko ne može reći da je to neki opg i da je ubrano ujutro. Drugo cijene su nevjerojatne. U trgovini kila luka 4 kn na tržnici 10kn. Moze on biti domaći 100 puta (u što sumljam), ali dati 120% više... ne hvala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije