Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri desetljeća Univerzijade

Vratio se Zagi u 1001 varijanti

30. godina Univerzijade
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
09.12.2017.
u 11:16

Igor Novaković autor je izložbe postavljene u Tehničkom muzeju na kojoj se mogu vidjeti predmeti koje je skupljao pet godina

Mladi su ga promatrali sa zanimanjem, a oni nešto malo manje mladi s nostalgijom. Dupkom pun bio je Tehnički muzej Nikola Tesla, koji je ugostio izložbu “30 godina Univerzijade ‘87.”, a posjetitelji su se stiskali ne bi li vidjeli Zagija u svim njegovim varijantama. Kao plišanu igračku, na kapama, šalicama, tenisicama, kišobranima, značkama, ali i na majicama te bedževima.

Gurkali su se Zagrepčani kako bi se barem malo vratili u zlatno doba metropole, a suvenire s najvećih studentskih igara moći će razgledati sve do 4. veljače, i to zahvaljujući jednom entuzijastu. Igor Novaković autor je izložbe, a sa skupljanjem svega što ima veze s maskotom Zagijem počeo je prije pet godina, kada je na sajmu naišao na nezaboravnu plišanu vjevericu u bijelom izdanju i shvatio da je upravo takvu imao 1987., kad je bio prvašić.

– S vremenom je moja kolekcija rasla – objasnio je Novaković, koji je skupio više od tisuću predmeta vezanih uz Univerzijadu. Izložba se, podsjetimo, trebala postaviti 5. listopada, ali Grad ju je prvotno odbio sufinancirati. Rekli su tada da se Novaković za dodjelu potpore nije prijavio na vrijeme, što je on demantirao, i na kraju dobio novac za “30 godina Univerzijade”.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:06 09.12.2017.

Bravo, svaka čast. Jedino što će hasan i bandić poludjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije