Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visković Bandiću:

'Mislite li Vi da je cijeli grad Zagreb vaše privatno vlasništvo?'

Velimir Visković Milan Bandić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
04.06.2014.
u 17:05

Povjerenstvo je predložilo leksikografa Velimira Viskovića za dodjelu Nagrade Grada Zagreba, no njihov prijedlog nije obvezujući. Nezadovoljan ishodom, Visković je gradonačelniku uputio oštro pismo

Nakon što je pjesniku i esejistu Ervinu Jahiću uručena Nagrada Grada Zagreba za postignuća u književnosti, gradonačelniku Bandiću pisac i leksikograf Velimir Visković poslao je otvoreno pismo u kojem izražava nezadovoljstvo izborom.

Naime, prije dodijeljene nagrade i konačnog izbora povjerenstvo u kojem su, između ostalog, bili teoretičar književnosti Milivoj Solar i filozofkinja Nadežda Čačinovič, jednoglasno je za nagradu predložilo Viskovića, no taj prijedlog ni po čemu nije obvezujući.

– Sad ste se ponovno ispriječili oduzevši mogućnost da budem nagrađen jednom uglednom nagradom, mislite li Vi da je cijeli grad Zagreb vaše vlasništvo? – napisao je Visković Bandiću.

I dok gradonačelnik poručuje kako o tome nema nikakvih komentara te da on nagrade i ne dijeli, N. Čačinovič kaže kako je točno da su predložili Viskovića, ali i da im je jasno dano do znanja da njihov prijedlog nije konačan.

– Naš je posao završio prije mjesec i pol – kaže N. Čačinovič.

>>Ozbiljan pisac uopće ne hlepi za nagradama i laskama

Komentara 27

NI
Niko33
18:47 04.06.2014.

Banderas pošalji mu Raosa.

FA
fakin2012
21:40 04.06.2014.

pa tko naplaćuje parking na otetom zemljištu oko zgrada?

BR
Brasileiro
18:22 04.06.2014.

Salonski ljevičar se nafurio, šmrc. Ovaj Visković je tjedan dana prije referenduma o zaštiti braka htio u prostorijama društva hrvatskih pisaca dati podršku gay aktivistima i onima koji glasuju protiv braka između muškarca i žene na referendumu te svoja ideološka stajališta prikazati kao mišljenje cijele struke. Raos ih je hvala Bogu zaustavio! Predrag Raos treba dobiti nagradu grada Zagreba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije