Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stožer civilne zaštite

U metropoli 39 novih oboljelih od koronavirusa, a od ponedjeljka se dijele maske taksistima

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
27.06.2020.
u 12:39

Usto, u Zagrebu je trenutno 838 osoba u samoizolaciji.

U protekla 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze je 138, izvijestio je u subotu zagrebački Stožer civilne zaštite

Od toga, 16 novooboljelih zarazilo se u noćnim klubovima, a dvoje u teretanama te dio oboljelih su kontakt sa prethodno zaraženim osobama, a nekima se ne može utvrditi izvor zaraze. Usto, u Zagrebu je trenutno 838 osoba u samoizolaciji. 

"Ovaj broj je epidemiološki iz vrlo heterogene skupine, multicentrično su detektirani ovi bolesnici. Sve to zahtjeva od zdravstvenog sustava i trijažnih sustava da povećaju broj testiranja. Danas su i naše primarne zdravstvene zaštite proširile indikacije za testiranja", kazao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. 

Podjela maski vozačima taksija

Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio je kako će sljedeći tjedan, od ponedjeljka 29. lipnja do petka 3. srpnja, dijeliti po dvije zaštitne maske vozačima taksija u Zagrebu. Preuzimanje maski obavljat će se na parkiralištu u Ulica kneza Branimira 71B, u vremenu od 8 i 30 sati do 15 i 30 sati. Maske će također biti dostavljene i pacijenticama Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije