Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
56 novozaraženih

Stožer: Uvodimo novu mjeru, inspektori će s policijom obilaziti noćne klubove

Stožer civilne zaštite
Foto: Tomislav Kristo/PIXSELL
1/2
26.06.2020.
u 14:10

U Gradu Zagrebu danas je zabilježen najveći broj novih slučajeva

Ukupan broj oboljelih od koronavirusa je 2539. U Gradu Zagrebu 23 su novooboljele osobe, u Osječko-baranjskoj 12, po pet u Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zagrebačkoj županiji. Po dvije novooboljele osobe su iz Zadarske županije i Koprivničko-križevačke te po jedna iz Brodsko-posavske i Varaždinske županije.

"U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 56 novih slučajeva zaraze. Na bolničkom liječenju je 51 osoba i nema pacijenata na respiratoru. Nema preminulih", kazala je pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš.

Markotić: Nitko nije ugrožen tko je bio s Ivaniševićem na turniru

"Još jednom ću ponoviti, Ivanišević se testirao tri puta, u četvrtak, ponedjeljak i danas, kada je nalaz pozitivan. Teniski događaj bio je u subotu, dva dana iza toga bio je negativan. Nitko tko je bio s njim na teniskom terenu nije ugrožen. Samo oni koji su bili s njim posljednjih 48 sati", kazala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić odgovarajući na pitanje novinara u vezi s tvrdnjama da premijer Plenković treba biti u samoizolaciji.

Mjere u klubovima zbog broja zaraze

"Imamo neke podatke, međutim riječ je o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i odlučili smo donijeti odluku kojom će se provoditi kontrola mjera u klubovima. Znači da će inspektori s policijom obilaziti noćne klubove i izvršiti uvid pridržavaju li se preporuka. Prvo će upozoravati da se to promijeni, a ako ne, onda ide prijava inspektoratu", kazao je Davor Božinović.

"U dva naša grada imamo ukupno troje pozitivne djece. Priča odgovara činjenici da smo usred epidemije zarazne bolesti koja se prenosi kapljičnim putem. Posao je epidemiologa – ja nisam epidemiolog, ali sam u tome – i ono što znam jest da posao epidemiologa počinje od definicije. Tko će ići u samoizolaciju reći će kolege na terenu nakon anamneze", kazala je Bubaš na pitanje o provedbi samoizolacije kod zaraze u vrtićima.

Najviše uvezenih slučajeva

"Najviše imamo uvezenih slučajeva, no istina je da postoje određene mikrolokacije, određeni klubovi. Ne bih htjela diskriminirati klubove... Karakteristika je ove bolesti da su to njihovi bliski kontakti, obitelj i prijatelji. Zasad nemamo zaraženih turista. To su sve prijatelji koji su putovali", kazala je Bubaš.

Kritika Đikića

Nisam čula što je rekao. Malo me čudi, kolega je vrhunski znanstvenik. On kao znanstvenik zna da se sva mišljenja u znanosti donose prema relevantnim informacijama. Stožer se vodi podacima koje dobiva od relevantnih institucija. Naravno da smo imali izvrsnu situaciju, i dalje je imamo. Nikada nismo rekli da smo pobijedili virus. Znamo da je cijeli svijet povezan. Pratimo i radimo dalje korektno, kako smo naučili. I nitko ne stavlja svoj stručni kredibilitet u neku svrhu", kazala je Markotić.

Ključne riječi

Komentara 41

AE
Aedes2017
14:14 26.06.2020.

Cajke i srpska kola slušaju i plešu samo hdezeovci ?Treba ponovo otvoriti Arenu , pustiti im Tozovca, Brenu ,Ukraden...neka se rajcaju i coroniraju do bezsvjesti ! Mogu pozvati i Bandića.

DU
Deleted user
15:46 26.06.2020.

Na misama je puno veća gužva

TO
tomislav10
14:38 26.06.2020.

A da zatvorite noćne klubove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije