Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaos na zapadu grada

Tomašević: 'Obustava tople vode nije gradskoj domeni, to je u nadležnosti HEP-a'

Zagreb: Tomašević postavio  kamen temeljac za izgradnju novog vrtića Sesvetski Kraljevec
Zeljko Hladika/PIXSELL
13.05.2023.
u 13:40

U tijeku je detaljnije utvrđivanje uzroka kvara nakon čega će se pristupiti hitnoj sanaciji te ponovnoj uspostavi isporuke toplinske energije

O činjenici da je zapadni dio grada ostao bez tople vode zbog puknuća magistralnog cjevovoda oglasio se i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Ustvrdio je kako obustava tople vode nije gradskoj domeni i domeni gradskih poduzeća, već da o tome brine HEP. 

- Po mojim informacijama došlo je do puknuća zbog građevinskih radova koji su u tijeku od strane HEP-a kao investitora, međutim, istraga će to do kraja dokazati, ovisno o tome će se financirati sanacija same cijevi.Toplu vodu isporučuje HEP, a mi isporučujemo vodu, rekao je Tomašević, a prenio je HRT

Podsjetimo, sinoć su iz HEP Toplinarstva izvijestili da je, zbog puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda, koji prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb, obustavljena je isporuka toplinske energije na zapadnom dijelu grada. Tako je privremeno obustavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Staglišće, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

U tijeku je detaljnije utvrđivanje uzroka kvara nakon čega će se pristupiti hitnoj sanaciji te ponovnoj uspostavi isporuke toplinske energije, dodaju. Stanovnici zapadnog dijela Zagreba moraju se pripremiti i na to da od ponedjeljka kreće i prva obustava isporuke toplinske energije u sklopu projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba".  Bez tople vode bit će krajnji kupci u naseljima Gajevo, Staglišće i Jarun. 

Komentara 8

SA
sasha68
13:12 14.05.2023.

oprati trgove i ulice- jest, pokositi travu -jest, prijevoz vratiti na normalnu satnicu -jest, grafite skidati se počelo i ostavilo-di su pare koje su za to izdvojene, promjeniti puknute koševe-jest, otvoriti zelene otoke po kvartovima -jest, pkupiti smece ne jednom tjedno nego svaki drugi dan-jest..sve to jest domena grada i sve to grad ne čini več 2 godine

PE
Pendrek57
18:15 13.05.2023.

Tomas laprda po obicaju. Bravo zagrepcani za takvog gradonacelnika. Cestitam od srca.

Avatar mrIvan
mrIvan
08:52 14.05.2023.

Koji PR on ima?! I za to je netko plaćen?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije