Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suluda situacija

Tko je dužan informirati Zagrepčane u slučaju ugroza, incidenata i opasnosti? Odgovor je - nitko!

Nepoznati autor
22.02.2024.
u 21:02

Čija je nadležnost informiranje javnosti u slučaju ugroze poput one s curenjem benzena u odvod upitali smo Grad Zagreb, Državni inspektorat, NZJZ "Dr. Andrija Štampar", PUZ, ViO, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ravnateljstvo Civilne zaštite. Iz ViO-a i Ravnateljstva CZ-a kazali su nam da je to nadležnost Inspektorata, u DIRHU pak tvrde da su dužni javljati jedino o kontaminiranoj hrani, HZJZ koji inače obavještava o zagađenju voda veli pak kako problem koji spominjemo nije povezan s njihovim nadležnostima, iz Štampara ne izlaze na teren ako ih netko ne zove i nemaju praksu komentirati nalaze, a Gradski ured za u upravljanje u hitnim situacijama koji je nekoć izvještavao javnost u ovakvim slučajevima, to više ne čini otkako je pripojen Uredu za mjesnu samoupravu. 'Netko je javnosti trebao reći da smrdi benzen, panika se sprečava informiranjem a ne zataškavanjem', smatra njegov bivši pročelnik Pave Kalinić. Što se zapravo dogodilo na Srebrnjaku, ne zna se ni nakon tri tjedna, a i priča je "iscurila" u medije samo zato što su se pogođeni žalili

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
21:12 22.02.2024.

Onaj koji je na celu Grada mora imati krajnju odgovornost neovisno koji i ciji ured bi trebao informirati gradjane!

TO
Tomisl
21:27 22.02.2024.

Govorite i pišite da Vas svi razumiju , " u slučaju opasnosti".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije