Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terry Fox Run

Stotine ljudi na najdugovječnijoj utrci u Hrvatskoj

Na Jarunu održana 20. humanitarna utrka Terry Fox Run
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/15
29.09.2019.
u 20:08

Cilj utrke je prikupiti novac za znanstvena istraživanja u borbi protiv raka, a sredstva prikupljena danas namijenjena su Institutu Ruđer Bošković za otkrivanje novih biomarkera i kombinacije terapija za karcinom dojke

Točno u 16 sati na Jarunu je označen start jubilarnog, dvadesetog izdanja humanitarne utrke "Terry Fox Run“, odnosno "Maratona nade“.

Najdugovječnija je to utrka u Hrvatskoj, a cilj je prikupiti novac za znanstvena istraživanja u borbi protiv raka. Sredstva prikupljena danas namijenjena su Institutu Ruđer Bošković za otkrivanje novih biomarkera i kombinacije terapija za karcinom dojke, od kojeg u Hrvatskoj boluje više od dvije i pol tisuće ljudi.

Stotine natjecatelja 6.3 kilometara dugu stazu prešle su trčeći, hodajući, na biciklima ili rolama, a vrijeme se nije brojilo jer – bitno je bilo sudjelovati. Prije utrke uživalo se i u nastupu Dječjeg zbora „Zgrepčanke i dečki“, a nakon što su prošli stazu, sudionici su se družili uz bogat glazbeni program. Ovu humanitarnu akciju organizirali su veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, agencija MPG, Zagrebački holding, Esplanade hotel Zagreb i agencija XOXO.

Ovaj maraton već se 39 godina trči diljem svijeta u čast Terryju Foxu, koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Postao je poznat po svome „Maratonu nade“, utrci kroz Kanadu koju je trčao sa umjetnom nogom kako bi skupio novac za istraživanje raka. U spomen na Terryja svake se godine u rujnu trči "Terry Fox Run“, najveća jednodnevna akcija prikupljanja novca za borbu protiv raka.

 

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jorgen
14:00 30.09.2019.

Stotine? Bilo je prema službenim brojakama više od 5.000 ljudi! Zašto lažete?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije